Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris, kurš pārstāv Luksemburgas komandu "Differdange-Losch", piektdien ieņēma 70.vietu Itālijā notiekošā "Giro della Regione Friuli" velobrauciena (UCI kat.2.2) ceturtajā posmā.

Par 161,6 kilometrus garā posma uzvarētāju kļuva Itālijas sportists Simone Andreta no "Zalf Euromobil Desiree Fior" komandas, kurš finiša līniju šķērsoja pēc trim stundām, 57 minūtēm un četrām sekundēm.

Dakteris finišēja nelielā grupiņā, kas uzvarētājam piekāpās par 14 minūtēm un 30 sekundēm.

Kopvērtējumā Dakteris atkritis uz 48.vietu, līderim Simonem Antonīni no Itālijas ("Marchiol Emisfero") zaudējot 18 minūtes un 51 sekundi. Latvietis pašlaik ir desmitais labākais punktu ieskaitē, bet Kalnu karaļa vērtējumā viņš ir astotais.

Kā ziņots, otrdienas posmā gūtā uzvara Dakterim kļuva jau par trešo kategorizēto velobraucienu posmos šosezon.

"Giro della Regione Friuli" velobrauciens, kas risinās jau 51.reizi, piecu posmu garumā ilgs līdz sestdienai.

Tikmēr latviešu riteņbraucēja Vita Heine piektdien ieņēma 58.vietu Nīderlandē notiekošā "Holland Ladies Tour" velobrauciena (UCI kat.2.1) ceturtajā posmā.

Par 123,4 kilometrus garā posma uzvarētāju sprinta finišā kļuva Beļģijas riteņbraucēja Kellija Drujca ("Topsport Vlaanderen"), kura finišēja pēc divām stundām, 56 minūtēm un 16 sekundēm.

Latviete no viņas atpalika par 49 sekundēm.

Par kopvērtējuma līderi nu kļuvusi amerikāniete Evelīna Stīvensa no "Specialized-lululemon" komandas, bet ieņem 79.vietu, zaudējot līderei divas minūtes un 40 sekundes.

Velobrauciens sešu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Norvēģijā dzīvojošā amatieru sportiste Heine jūlijā sacentās kategorizētajā daudzdienu velobraucienā "Tour de Bretagne" Francijā, kurā vienā posmā izcīnīja trešo vietu, bet kopvērtējumā bija sestā labākā. Savukārt augustā viņa piedalījās Norvēģijas daudzdienu velobraucienā, kurā kopvērtējumā izcīnīja 26.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!