Foto: Publicitātes foto
Lielisku panākumu svētdien sasnieguši Latvijas šosejas riteņbraucēji Andžs Flaksis un Toms Skujiņš, kuri savas komandas "Hincapie Racing team" sastāvā izcīnījuši ASV čempiona titulu komandu braucienā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Dienvidkarolīnā esošajā Grīnvillas pilsētiņā norisinājās ASV čempionāta sacensības kritērija un komandu braucienos šosejas riteņbraukšanā. Komandu braucienā savas pārstāvētās "Hincapie Racing team" sastāvā startēja arī abi Latvijas riteņbraucēji – Andžs Flaksis un Toms Skujiņš.

Komandu braucienā sportisti veica 32,16 kilometru garu distanci bez nopietniem kāpumiem. Katrā vienībā startēja seši sportisti. Ļoti svarīga loma šajās sacensībās bija pareizām maiņām distances laikā. Nozīmīga bija savstarpējā saprašanās, lai nezaudētu lieku laiku. Abu Latvijas sportistu komanda, kas nosaukta pazīstamā bijušā profesionālā riteņbraucēja Džordža Hinkepija vārdā arī bāzējās tieši Grīnvillas pilsētiņā, tādējādi tās sportisti saņēma arī vietējo līdzjutēju atbalstu trasē.

Tieši "Hincapie Racing team" arī kļuva par sacensību uzvarētājiem. Komandas sastāvā brauca – Andžs Flaksis, Toms Skujiņš, Taijs Magners, Oskars Klarks, Maks Brennans un Dions Smits. Distancē komandas uzrādītais rezultāts bija 37 minūtes un 24,97 sekundes. Otrajā vietā ierindojās vēl viena ASV kontinentālā vienība "Optum p/b Kelly Benefit Strategies", kas uzvarētājiem zaudēja 6,25 sekundes. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Pro kontinentālā vienība "United Healthcare". Šīs vienības sportisti no Skujiņa un Flakša komandas atpalika par 35 sekundēm.

Jau šīs nedēļas ceturtdienā "Hincapie Racing team" ar abiem mūsu sportistiem sastāvēs startēs ASV mēroga sacensībās "Joe Martin race".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!