Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "One Pro" komandas sestdien ieņēma piekto vietu Lielbritānijas daudzdienu tūres "Ovo Energy Tour of Britain" (UCI 2.HC) velobrauciena pirmspēdējā - septītajā - posmā.

Latvijas riteņbraucējs šajā velobraucienā, kas noslēgsies svētdien, labāko sešiniekā tika trešo reizi, jo trešajā etapā bija trešais, bet nākamajā posmā ieņēma sesto vietu.

Sestdien dalībnieki veica 215,6 kilometrus garu etapu, kurā uzvarēja mājinieks Aiens Stenerds no "Sky" komandas, kurš distanci veica četrās stundās, 56 minūtēs un 27 sekundēs.

Viņš par 59 sekundēm pārspēja vācieti Nilu Politu ("Katjuša-Alpecin"), kamēr trīs minūtes un deviņas sekundes uzvarētājam zaudēja itālis Džovanni Karboni ("Bardiani - CSF").

Tikmēr Liepiņš bija peletona galvgalī, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un četras sekundes.

Kopvērtējumā līdera pozīciju saglabāja francūzis Žiljēns Alafilips ("Quick-Step Floors"), kurš sestdienas etapu noslēdza 19. vietā.

Viņš par 17 sekundēm apsteidz nīderlandieti Voutu Poelsu ("Sky"), bet vēl 16 sekundes zaudē slovēnis Primožs Rogličs ("LottoNL-Jumbo").

Savukārt Liepiņš ir pakāpies par divām pozīcijām un šobrīd ieņem 29. vietu, pašreizējam līderim zaudējot piecas minūtes un 48 sekundes.

Tāpat Latvijas riteņbraucējs ir arī augstajā ceturtajā vietā aktīvāko braucēju jeb sprinteru ieskaitē, kā arī ieņem 52. vietu kalnu karaļa ieskaitē. Sprinteru ieskaitē Liepiņš pēc šī etapa pakāpās trīs pozīcijas augstāk.

No Latvijas sportistiem velobraucienā startē tikai Liepiņš. Dienu pirms sacensībām viņš gan saņēma ziņu, ka nākamgad "One Pro" vairs nebūs UCI kontinentāla komanda, tādēļ ir skaidrs, ka dobelnieks būs spiests meklēt citu komandu.

Britu tūrē, kas šogad norisinās 15. reizi, iekļauti astoņi posmi, starp kuriem tikai pēdējie divi ir izteikti līdzenuma etapi.

Dalībnieku vidū ir 11 pasaules tūres komandu braucēji, kā arī virkne velosportistu no laba līmeņa profesionālajām kontinentālajām un reģionu kontinentālajām vienībām.

Sacensības noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!