Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto no kontinentālās komandas "Monkey town" svētdien izcīnīja 13. vietu Luksemburgā notikušā daudzdienu velobrauciena "Fleche du Sud" (UCI kat. 2.2) noslēdzošajā - piektajā - posmā.

Svētdien sacensību dalībniekiem vajadzēja veikt 152 kilometrus garu distanci, par kuras uzvarētāju kļuva brits Metjū Volss, finišēdams pēc trim stundām, 20 minūtēm un vienas sekundes. Tikmēr Pluto kopā ar uzvarētāju finišēja lielajā grupā, tāpēc abiem vienāds finiša laiks.

Par sacensību kopvērtējuma uzvarētāju kļuva beļģis Gjanni Maršāns no "Cibel - Cebon" vienības, bet Pluto viņam zaudēja 14 minūtes un 30 sekundes, kas Latvijas riteņbraucējam deva 83. pozīciju. Pašlaik 20 gadus vecais Pluto vairākus gadus dzīvo Nīderlandē. Jau junioru vecumā sportists pārstāvēja "Monkey Town" junioru vienību, bet pērn pievienojās kontinentālajai komandai.

Tikmēr Gatis Smukulis no profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" svētdien Spānijā ierindojās 94. vietā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Aragon" (UCI kat.2.1) noslēdzošajā - trešajā - etapā. Šajā posmā, kurā sportistiem bija jāveic sarežģīta 126 kilometrus gara distance, uzvaru izcīnīja spānis Mikels Biskarra ("Euskadi-Murias"), kurš finišēja pēc trim stundām, 16 minūtēm un 15 sekundēm.

Smukulis tikmēr finišēja nelielā grupā 12 minūtes un 52 sekundes aiz uzvarētāja. Par kopvērtējuma uzvarētāju šajā velobraucienā kļuva cits spānis Haime Rosons ("Movistar"), kamēr Smukulis bija 99. vietā, zaudējot 16 minūtes un desmit sekundes. Smukulis "Delko Marseille Provence KTM" komandu pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš palika bez skaļiem panākumiem, sezonas otrajā pusē cīnoties ar traumas sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!