Foto: GFPhoto
Trešdien, 14. septembrī, Francijas pilsētā Plumelecā ar individuālā brauciena sacensībām U23 un junioru vecuma grupu sportistiem startēja Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kur U23 vecuma grupas individuālajā braucienā labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza Krists Neilands, kuram 22. vieta, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Pirmajā sacensību dienā uz starta izgāja pieci Latvijas riteņbraucēji. U23 vīru grupā starp 50 dalībniekiem bija arī Krists Neilands un Ēriks Toms Gavars. No Latvijas sportistiem visātrāk trasi veica 22 gadus vecais kuldīdznieks Krists Neilands, kurš finišēja pēc 36 minūtēm un 14 sekundēm. Tas deva 22. vietu. No uzvarētāja Lennarda Kamnas, Krists atpalika par divām minūtēm un 15 sekundēm. Tikmēr Ēriks Toms Gavars trasē pavadīja 36 minūtes un 49 sekundes, ieņemot 27. vietu. Viņu no uzvarētāja šķīra divas minūtes un 50 sekundes. Cīņā par zelta medaļu, Kamna par 30 sekundēm pārspēja Itālijas riteņbraucēju Filipo Gannu. Tikmēr trešais palika mājinieks Reni Kavagna, kurš čempionam piekāpās par 50 sekundēm.

Arī juniori mērojās spēkiem 25,4 kilometru garajā distancē. Visātrāk pauguriem bagāto distanci veica Francijas riteņbraucējs Aleksis Brunels. Jaunā čempiona laiks trasē bija 35 minūtes un 58 sekundes (vidējais ātrums 42,3 kilometri stundā). Otro vietu izcīnīja šveicietis Marks Hiršī. Viņu no uzvarētāja šķīra 11 sekundes. Tikmēr trešo labāko rezultātu sasniedza Norvēģijas riteņbraucējs Ivers Konttens, kuru no sudraba medaļas šķīra mazāk par vienu sekundi.

No Latvijas junioriem 54 dalībnieku lielajā konkurencē 33. labāko laiku sasniedza Kristers Ansons. "Talsi/ MSĢ" komandu ikdienā pārstāvošais sportists finišēja pēc 39 minūtēm un vienas sekundes. No uzvarētāja, viņu šķīra 3 minūtes un 3 sekundes. Otrs mūsu sportists Mārcis Kalniņš ieņēma 40. vietu, trīs minūtes un divas sekundes aiz jaunā Eiropas čempiona.

Dienas pirmajā pusē 12,7 kilometru garajā distancē sacentās juniores. Viņu vidū bija arī Latvijas pārstāve Viktorija Sipoviča. Šajā vecuma grupā dubultuzvaru guva Itālijas sportistes. Čempiones godā Lisa Morzenti, no kuras par 14 sekundēm atpalika Alesijaa Vigila. Bronzas godalgu izcīnīja Francijas velosportiste Džulieta Labous, kura uzvarētājai zaudēja 22 sekundes.

Viktorija Sipoviča 41 dalībnieces konkurencē ieņēma 35. vietu. Mūsu sportistes rezultāts trasē bija 22 minūtes un 22 sekundes. No uzvarētājas mūsu riteņbraucēja šķīra 3 minūtes un 20 sekundes.

Ceturtdien Eiropas čempionātā individuālajā braucienā startēs elites grupu sportisti. No pulksten 11:30, pēc Latvijas laika, trasē dosies elites sievietes, bet pulksten 15:00 sacensības uzsāks elites vīri. Latviju šeit pārstāvēs Lija Laizāne un Gatis Smukulis, norāda Markss.

Tāpat viņš atgādina, ka sākotnēji 2016. gada Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā tika plānots Francijas pilsētā Nicā, tomēr drošības apsvērumu dēļ nozīmīgās sacensības tika pārceltas uz trijām citām šīs valsts pilsētām – Bretaņu, Plumelcu un Morbihanu. Sacensību centrs būs Bretaņas pilsētā, kas atrodas Francijas Ziemeļaustrumos.

Šī gada Eiropas čempionāts būs atšķirīgs no citiem ar to, ka sacensības individuālajā un grupas braucienā notiks arī elites vīru grupas sportistiem, pulcējot virkni, pasaules elites šosejas riteņbraucēju, tostarp pasaules čempionus – Peteru Saganu (Slovākija), Mihaelu Kvjatkovski (Polija), Rui Koštu (Portugāle) un Filipu Žilbēru (Beļģija), apgalvo Markss.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!