Foto: AP/Scanpix

Viens no visu laiku pazīstamākajiem riteņbraucējiem, amerikānis Gregs Lemonds piekritis kandidēt uz Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidenta amatu, lai palīdzētu savam sporta veidam atgūties no krīzes.

Atbildot uz franču laikraksta "Le Monde" jautājumu par viņa iespējamo kandidēšanu uz UCI prezidenta amatu Lemonds teica: "Jā, esmu tam gatavs. Man lūdza un es piekritu."

"Sadarbībā ar kustību "Change Cycling Now" mēs vēlamies izmainīt riteņbraukšanu. Tagad vai nekad," uzskata Lemonds.

Kustību "Change Cycling Now" izveidojuši bijušie riteņbraucēji, žurnālisti un šī sporta veida sponsori, kuri vēlas izmainīt riteņbraukšanu pēc Lensa Ārmstronga dopinga skandāla trieciena.

"Es darīšu visu, ko spēšu, lai mainītu sportu. Es vēlos iesaistīties riteņbraukšanas izmainīšanas procesā," piebilst Lemonds.

Pašreizējā UCI prezidenta Peta Makveida prezidentūras termiņš beigsies 2013.gadā, taču austrālietis ir paziņojis, ka trešo reizi kandidēs uz UCI prezidenta amatu.

Pēc Ārmstrongam piespriestās diskvalifikācijas un visu titulu atņemšanas Lemonds ir vienīgais ASV riteņbraucējs, kurš uzvarējis prestižajā velobraucienā "Tour de France". Lemonds trīs reizes karjeras laikā uzvarēja "Tour de France", un ir viens no septiņiem sportistiem, kuram karjeras laikā izdevies uzvarēt prestižajā velobraucienā vismaz trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!