Foto: Publicitātes foto

Slovāku riteņbraucējs Peters Sagans svētdien Katarā veiksmīgi aizstāvēja pērn izcīnīto pasaules čempiona titulu grupas braucienā, kamēr latvieši Māris Bogdanovičs un Andžs Flaksis svelmē un vējā nesasniedza sacensību finišu.

Latvijas riteņbraucēja Alekseja Saramotina nākamās sezonas komandas biedrs Sagans 258 kilometru distanci veica piecās stundās 40 minūtēs un 43 sekundēs, uzvaru izraujot finiša spurtā.

Savukārt otrajā vietā finišēja brits Marks Kavendišs, kurš spurtā piekāpās Saganam, bet trešajā vietā ierindojās beļģis Toms Būnens.

Tikmēr Bogdanovičs un Flaksis izstājās no sacensībām, kuras finišu sasniedza 53 no 199 startējušajiem riteņbraucējiem.

Kāpumu un sprinta speciālists Sagans pērn tika kronēts par pasaules čempionu grupas braucienā. Savukārt šosezon Sagans izcīnīja uzvaru Ģentes-Vevelgemas, Flandrijas un Kvebekas vienas dienas sacensībās, kļūstot arī par UCI Pasaules tūres uzvarētāju. Tāpat viņš kļuva par Eiropas čempionu grupas braucienā.

Sagans piedalījās arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tiesa, grupas brauciena vietā slovāks izvēlējās startēt kalnu riteņbraukšanas krosā, kur 2008.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu.

Augusta sākumā Sagans noslēdza trīs gadu līgumu ar Vācijā bāzēto "Bora-Hansgrohe" vienību, kas nākamsezon debitēs UCI Pasaules tūres sacensībās. Šai pašai komandai šonedēļ pievienojās Saramotins.

Tikmēr Kavendišs par pasaules čempionu grupas braucienā kļuva pirms pieciem gadiem. Tāpat viņš ir trīskārtējs pasaules čempions treka riteņbraukšanā Medisona braucienā, kā arī Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionu daudzcīņā.

Savukārt Būnens par pasaules čempionu grupas braucienā kļuva pirms 11 gadiem Madridē. Tāpat viņa kontā ir viss medaļu komplekts pasaules čempionāta komandu braucienā.

Līdz ar vīru elites grupas sacensībām grupas braucienā Katarā noslēdzies pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!