Foto: Publicitātes foto

Sestdien no pulksten 14:00 Saldus rekonstruētajā BMX trasē norisināsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) kausa izcīņa, kas reizē būs arī 2014. gada sezonas noslēguma sacensības. Saldus novads BMX sacensības uzņems pēc divu gadu pārtraukuma, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

BMX sacensību sezona strauji pietuvojusies savam noslēgumam. Mūsu vadošie elites braucēji vēl aizvadīs sacensības pasaules kausa izcīņā un ASV čempionātā. Tikmēr pārējiem priekšā sezonas noslēguma sacensības.

Sestdien no pulksten 14:00 visus BMX riteņbraukšanas un sporta draugus gaidīs Saldus BMX klubs "Ozolēni". Šajā Kurzemes pilsētā esošajā trasē norisināsies tradīcijām bagātās LRF kausa izcīņas sacensības, kas vienlaikus būs arī sezonas noslēguma cīņas.

LRF kausa izcīņa šogad norisināsies jau 26. reizi. Tās kļuvušas par prestižākajām klubu komandu sacensībām. Galveno balvu iegūst tas klubs, kurš triumfējis trīs gadus pēc kārtas. Pēdējos sešos gados nepārspēti allaž bijuši Rīgas BMX kluba "Favorīts" sportisti.

Īpašas šīs sacensības būs ar to, ka pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas BMX saimi uzņems viens no pašmāju senākajiem un tradīcijām bagātākajiem klubiem – Saldus "Ozolēni". Pēc ilga rekonstrukcijas procesa pārmaiņas skārušas trasi, kas tagad ir viena no labākajām šī sporta veida būvēm Latvijā. Jaunu veidolu ieguvis gan starta kalns, gan virāžas un trampalīni. Uzlabota arī trases apkārtnes infrastruktūra.

No Saldus nākuši arī vairāki Latvijā labi zināmi BMX braucēji – Toms Mankus, Kristaps Vekša, Ronalds Rītiņš, Žaks Jaunbrālis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!