Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices vienības "IAM Cycling" piektdien izcīnīja augsto 21.vietu Beļģijā notiekošā "Eurometropole" velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Par 171 kilometra garā posma uzvarētāju kļuva francūzis Arno Demarē no "FDJ.fr" komandas, kurš ceturtdien bija labākais arī pirmajā posmā. Viņš finišu sasniedza pēc trim stundām 46 minūtēm un 28 sekundēm.

Saramotins finišēja lielajā grupā kopā ar uzvarētāju, tāpēc viņiem vienāds finiša laiks.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Demarē, no kura Saramotins atpaliek par 20 sekundēm, ieņemot 47.vietu.

Sacensības četru posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Iepriekš Saramotins pārstāvēja Latviju septembra beigās Spānijā notikušajā pasaules čempionātā, kur grupas braucienā nesasniedza finišu, bet individuālajā braucienā viņam 50.vieta.

Jau vēstīts, ka Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris, kurš pārstāv Luksemburgas komandu "Differdange-Losch", piektdien izcīnīja 38.vietu Vācijā notikušajā vienas dienas velobraucienā "Sparkassen Munsterland Giro" (UCI kat.1.1).

Par 205 kilometrus garā velobrauciena uzvarētāju tika kronēts pazīstamais vācietis Andrē Greipels no "Lotto Belisol" komandas, kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām 33 minūtēm un astoņām sekundēm.

Tikmēr Dakteris no viņa atpalika par desmit sekundēm.

Šajās sacensībās piedalījās arī pieci Latvijas komandas "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" riteņbraucēji, bet finišu spēja sasniegt tikai Māris Bogdanovičs, kuram 67.vieta. Viņš finišēja grupā, kas no uzvarētāja atpalika par 58 sekundēm.

Tikmēr no sacensībām izstājās Deins Kaņepējs, Sandis Eislers, Kristpas Būdenieks un Krišjānis Beitāns.

Kopumā finišu sasniedza 131 sportists.

Pirms pieciem gadiem par "Sparkassen Munsterland Giro" velobrauciena uzvarētāju tika kronēts Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!