Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins ("BORA-hansgrohe") piektdien izcīnīja 15. vietu Čehijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Riteņbraucējiem bija jāveic 197,7 kilometrus garš posms, kurā uzvaru izcīnīja austrietis Rikardo Zoidls no "Felbermayr - Simplon Wels". Viņš finišēja pēc piecām stundām un 29 sekundēm, bet Saramotins distanci pabeidza grupā, kas no līdera atpalika divas minūtes un vienu sekundi.

Kopvērtējumā pēc otrā posma līderis ir Zoidls, bet otro līdz ceturto pozīciju ieņem "BORA-hansgrohe" braucēji, Saramotinam esot ceturtajā pozīcijā.

Čehijas velobraucienā būs četri etapi, sacensībām noslēdzoties svētdien.

Latvijas riteņbraucējs Viesturs Lukševics no "Amore&Vita-Prodir" komandas piektdien ieņēma 91. vietu Portugālē notiekošā "Volta a Portugal em Bicicleta Santander Totta" (UCI kat.2.1) velobrauciena astotajā posmā.

Piektdien riteņbraucējiem bija jāveic 147,6 kilometrus gara distance ar četriem kategorizētajiem kāpumiem. Uzvaru izcīnīja spānis Visente Garsija de Mateuss no "Aviludo-Louletano" komandas, kurš bija līderis lielajā grupā, kas savukārt finišēja pēc trīs stundām, 40 minūtēm un 44 sekundēm.

Lukševica grupa uzvarētājam zaudēja 14 minūtes un 34 sekundes, kas Latvijas sportistam ļāva ieņemt 91.pozīciju.

Kopvērtējuma līderpozīcijā pēc prologa un astoņiem posmiem joprojām atrodas spānis Rauls Alarkons no Spānijas ("W52/FC Porto"), bet Lukševics ieņem 74. vietu, līderim zaudējot vienu stundu, piecas minūtes un četras sekundes.

Šajā velobraucienā būs desmit posmi, sacensībām noslēdzoties svētdien.

"Volta a Portugal em Bicicleta Santander Totta" velobrauciens norisinās 80. reizi. Pērn šī velobrauciena kopvērtējumā desmito vietu izcīnīja Neilands, kurš turklāt triumfēja jauno braucēju ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!