Foto: LETA

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, kurš pārstāv Šveices komandu "IAM Cycling", ceturtdien izcīnīja devīto vietu Spānijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Burgos" (UCI kat.2.HC) otrajā posmā, turklāt par uzvarētāju kļuva viņa komandas biedrs Mateo Peluki.

152 kilometrus garā posma sprinta finišā "IAM Cycling" komanda ļoti sekmīgi līdz finišam nogādāja Peluki, turklāt ceturto vietu izcīnīja cits šīs vienības braucējs Visente Reijness no Spānijas.

Šis panākums Saramotinam deva arī septiņus punktus labāko sprinteru ieskaitē.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja mājinieks Hosē Huans Lovato ("Movistar"), bet tāds pats laiks tagad ir arī Peluki. Tikmēr Saramotins kopvērtējumā pakāpās uz 60.vietu, līderiem zaudējot minūti un četras sekundes.

Sacensības piecu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Kā ziņots, otrdien Saramotins oficiāli tika iekļauts "IAM Cycling" komandas sastāvā augusta izskaņā paredzētajās prestižajās "Vuelta Espana" daudzdienu velobrauciena sacensībās.

Pērn "Vuelta Espana" nepiedalījās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. 2012.gadā šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet vēl gadu iepriekš Saramotins ierindojās 166.vietā.

Tikmēr Smukulis, kurš pārstāv Krievijas komandu "Katjuša", pašlaik piedalās UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajā Beneluksa reģiona daudzdienu velobraucienā "Eneco Tour", kura ceturtais posms ceturtdien iezīmējās ar iespaidīgu kritienu neilgi pirms finiša.

Kritienā, ko izraisīja pašreizējais "Eneco Tour" čempions Zdenēks Štībars no Čehijas ("Omega Pharma-Quick-Step"), iekļuva arī viens no Smukuļa komandas biedriem, tāpēc latvietis viņu pagaidīja un finišu sasniedza vien 150.vietā. Tomēr visiem kritienā iekļuvušajiem atpalicējiem ieskaitīts tāds pats rezultāts kā lielajai grupai.

Par posma uzvarētāju kļuva Francijas sprinta speciālists Nasers Buani no "FDJ.fr" komandas.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja Nīderlandes sportists Larss Būms ("Belkin"), bet Smukulis pakāpās uz 130.vietu, viņam zaudējot 12 minūtes un 25 sekundes.

UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajā velobraucienā būs septiņi posmi, un tas noslēgsies svētdien.

Iepriekšējā mēnesī Smukulis otro reizi karjerā piedalījās prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", mokošās sacīkstes noslēdzot ar kopvērtējumā ieņemtu 100.vietu. No uzvaru izcīnījušā itāļa Vinčenco Nibali ("Astana") viņš atpalika par trim stundām, 43 minūtēm un 25 sekundēm.

Kaut arī Smukulis ir iekļauts "Vuelta Espana" paplašinātajā pieteikumā, viņš pats izteicies, ka pēc "Eneco Tour" velobrauciena aizvadīs vienas dienas sacīkstes Hamburgā, bet pēc tam plānota došanās uz sacīkstēm Kanādā. Septembrī sportists uzsāks gatavošanos pasaules čempionātam, kur komandu sacensībās "Katjuša" cer iesaistīties cīņā par medaļām.

Smukulis "Tour de France" sacīkstēs piedalījās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startējis slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās "Tour de France", ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Tikmēr Latvijas perspektīvā šosejas riteņbraucēja Lija Laizāne no "Vaiano - Fondriest" komandas ceturtdien ierindojās 38.vietā Francijā notiekošā "La Route de France" sieviešu daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) piektajā posmā.

Sprinta finišā posmu pirmā noslēdza Francijas sportiste Odreja Kordone no "Hitec Products" komandas, bet Laizānei tika fiksēts tāds pats laiks.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabājusi vāciete Klaudija Lihtenberga no "Giant-Shimano" vienības, bet Laizāne viņai zaudē piecas minūtes un 43 sekundes, ieņemot 33.pozīciju.

Velobrauciens, kas šobrīd ir prestižākās daudzdienu dāmu sacīkstes Francijā, septiņu posmu garumā turpināsies līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!