Foto: Publicitātes foto

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM komandas svētdien izcīnīja trešo vietu Spānijā notikušajā vienas dienas velobraucienā "Clasica de Almeria" (UCI kat.1.1).

Saramotins nopelnīja 70 jaunizveidotā UCI pasaules ranga punktus, kas tiks vērtēti arī, lai noteiktu, kuri Latvijas sportisti piedalīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu grupas braucienā.

Vējaino laikapstākļu dēļ svētdien sacensību dalībnieki veica 21 kilometru. Pirmais finiša līniju pēc 28 minūtēm un 29 sekundēm šķērsoja Saramotina komandas biedrs austrālietis Leigs Hovards.

Tikmēr otrais un trešais ar tādu pašu finiša laiku bija "Katjuša" vienības krievu riteņbraucējs Aleksejs Catevičs un Saramotins.

Kā zināms, IAM komandā Saramotins uzsācis ceturto sezonu. Pirmajās divās sezonās IAM bija profesionālās kontinentālās komandas statuss, pirms pagājušā gada sezonas tā ieguva Pasaules tūres licenci, kas ļauj piedalīties visās pasaules prestižākajās sacensībās.

Jau vēstīts, ka Saramotins aizvadītajā sezonā pēc gada pārtraukuma kļuva par Latvijas čempionu grupas braucienā, šo titulu izcīnot septīto reizi karjerā. Pasaules čempionātā ASV viņš ieņēma 39.vietu individuālajā braucienā, savukārt aprīlī Saramotins finišēja augstajā 13.vietā vēsturiskajā velobraucienā Parīze-Rubē. Tikmēr Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notikušajā Eiropas spēļu grupas braucienā viņš bija septītais.

Saramotins pērn piedalījās arī prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia", noslēgumā ieņemot 161.vietu. Iepriekš Saramotins 2011. un 2014.gadā piedalījies "Vuelta Espana" sacensībās, taču otrajā reizē kritiena dēļ līdz finišam netika.

Šosezon bez Saramotina UCI Pasaules tūrē Latviju pārstāvēs vēl divi pārstāvji - "Astana" komandu pārstāvošais Gatis Smukulis, kā arī "Cannondale" vienības riteņbraucējs Toms Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!