Foto: LETA

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Šveices vienības IAM ceturtdien ieņēma 45.vietu savās pirmajās jaunās sezonas sacensībās, vienlaikus palīdzot par Spānijā notikušā "Santanyi - Ses Salines - Campos" velobrauciena (UCI kat.1.1) uzvarētāju kļūt viņa komandas biedram.

Par 175,5 kilometru garo sacīkšu uzvarētāju kļuva IAM komandu pārstāvošais itālis Mateo Peluči, kurš finišēja pēc četrām stundām 17 minūtēm un 55 sekundēm. Līdzās viņam vadošajā grupā vietas sev atrada vēl 37 sportisti.

Tikmēr Saramotins finišu sasniedza pirmajā sekotāju grupā, kas uzvarētājam zaudēja sešas sekundes.

Sacensībās līdz finišam tika kopumā 169 sportisti.

Kopā ar virkni komandas biedru Saramotins pašlaik Maljorkas apkārtnē aizvada 11 dienu treniņnometni. Tur līdz svētdienai paredzētas kopumā četras UCI 1.1 kategorijas sacensības. Ja pirmās un ceturtās sacensības vairāk piemērotas sprinteriem, tad otrajā un trešajā velobraucienā gaidāmi kāpumi.

IAM komandas vadība pirms šīm sacensībām sacīja, ka tieši šie četri velobraucieni ir lieliski piemēroti sezonas uzsākšanai, jo tie notiek dažādos reljefos. Tas dod iespēju sevi apliecināt ne tikai sprinteriem, bet arī tiem, kuru stiprā puse ir braukšana kalnā.

Šosezon IAM komanda sacensībās startē ar Pasaules tūres licenci. Ja līdz šim IAM komandai bija jācer uz ielūgumiem pasaules prestižākajās sacensībās, tagad tās sportisti tajās saņems automātisku dalību.

Saramotins IAM komandā aizvada trešo sezonu. Aizvadītā sezona viņam bija pavērsieniem bagāta, jo viņš cīnījās ar traumām, kuras gūtas kritienu rezultātā. Rīdzinieka kontā bija uzvara augstākās kategorijas daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Burgos" posmā, kā arī divas otrās vietas Latvijas čempionātā. Lielā daļā pārējo sacensību Saramotins daudz darba veltīja, lai palīdzētu komandas biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!