Foto: LETA

Latvijas profesionālie riteņbraucēji Aleksejs Saramotins no Šveices vienības IAM un Krievijas komandu "Katjuša" pārstāvošais Gatis Smukulis piektdien nespēja sasniegt finišu Beļģijā, Flandrijas reģionā, UCI Pasaules tūres ietvaros notikušajā vienas dienas "E3 Harelbeke" velobraucienā.

Piektdien sportistiem bija jāmēro aptuveni 215 kilometrus gara distance, kurā par uzvarētāju, finišu sasniedzot pēc piecām stundām un 15 minūtēm, kļuva brits Džeraints Tomass no "Sky" komandas.

Lielbritānijas braucējs par 25 sekundēm apsteidza Čehijas sportistu Zdenēku Štībaru no "Etixx - Quick Step", bet trešais bija vēl viens šīs komandas pārstāvis itālis Mateo Trentins.

Saramotins un Smukulis šajā velobraucienā finišu nesasniedza, taču tāds pats liktenis piemeklēja šo sacensību trīskārtēju uzvarētāju šveicieti Fabianu Kančellāru no "Trek" komandas. Šveices riteņbraucējs piedzīvoja kritienu, kā rezultātā lauza divus muguras skriemeļus. Tas nozīmē, ka 34 gadus vecais Kančellāra vairs sacensībās pavasarī nepiedalīsies.

Sacensības notika UCI Pasaules tūres ieskaitē, kurā kopumā šogad paredzētas 28 sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Saramotins arī trešdien nespēja sasniegt finišu Beļģijā notikušajās "A travers la Flandre" viendienas sacensībās (UCI kat.1.HC), kur sportistiem bija jāmēro 200 kilometrus gara distance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!