Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Svētdien Siguldā norisināsies SEB MTB maratona ceturtais posms, kas vienlaikus iekļauts arī prestižo UCI MTB sērijas sacensību vidū. Kļuvis zināms, ka aizraujošajā maratonā startēs arī viens no Kanādas vadošajiem kalnu riteņbraucējiem - Tims Karltons - kurš tādējādi būs pirmais Ziemeļamerikas kontinenta pārstāvis, kurš startējis kādās no Latvijas MTB sacensībām.

SEB MTB maratona seriāls jau svētdien turpināsies vienā no Latvijas skaistākajām un pauguriem bagātākajām pilsētām - Siguldā. Šeit katru gadu SEB MTB maratona dalībniekiem tiek piedāvātas aizraujošas trasēs, kurās iekļautas virkne Gaujas senlejas skaistākās un paugurainākās vietas.

Šis gads ir īpašs ar to, ka Siguldas posms iekļauts prestižajā UCI (Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības) MTB sērijas kalendārā. Šajās sacensībās "Skandi motors" distances braucējiem būs iespēja cīnīties par vērtīgajiem UCI MTB maratona punktiem. Šīs sacensības SEB MTB maratona organizatoriem un Siguldas novadam būs kā pārbaude, jo 2016. gadā šeit norisināsies Eiropas čempionāts MTB maratonā.

Kļuvis zināms, ka dalību Latvijā vienīgajās UCI kalnu riteņbraukšanas sacensībās apstiprinājis otrs labākais Kanādas MTB maratonists Tims Karltons. 34 gadus vecais sportists vairākas sezonas startē starptautiskajās sacensībās, tostarp pasaules čempionātā. Viņš kļūs par pirmo Ziemeļamerikas riteņbraucēju, kurš jebkad startējis kādās no Latvijas kalnu riteņbraukšanas sacensībām. "Skandi motors" distances sportisti kopumā veiks 77 kilometru garu distanci pa šaurām taciņām, ātriem nobraucieniem, stāviem kāpumiem un citiem šķēršļiem. Tāpat tiks šķērsoti arī ūdens šķēršļi.

Tikmēr masveidīgajā "Virši - A" distancē Siguldas posmā gaidāmas aizraujošas cīņas par labākām pozīcijām kopvērtējumā. Arī šeit riteņbraucējus sagaida aizraujoša trase ar dažādiem pārbaudījumiem. Tikmēr "Mammadaba Veselības brauciena" veicējiem būs lieliska iespēja izbaudīt skaisto Gaujas Nacionālā parka dabu un pavadīt dienu veselīgā atmosfērā. Spieķu laukumā notiks arī aizraujošās bērnu sacensības.

Lai arī iepriekšējā pieteikšanās sacensībām ir noslēgusies, tomēr būs iespēja reģistrēties arī uz vietas Spieķu laukumā.

SEB MTB maratona kalendārs:
6. jūlijs - Sigulda (UCI starptautiskā kategorija)
27. jūlijs - Kuldīga
10. augusts - Cēsis
28. septembris - Tukums 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!