Foto: Publicitātes foto
Kanādā noslēdzies šīs valsts prestižākais daudzdienu velobrauciens "Tour of Alberta". Pēdējā posmā atrāvienā aktīvi brauca Toms Skujiņš, kurš bija starp labākajiem starpfinišos, bet velobrauciena kopvērtējumā bija septītais. Tikmēr Andžs Flaksis sacensību noslēgumā ierindojās respektablajā 14. pozīcijā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Ļoti atzīstami ar pasaules tūres (world tour) komandām Kanādā notiekošajā UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobraucienā "Tour of Alberta" cīnījās Latvijas riteņbraucēju Toma Skujiņa un Andža Flakša pārstāvētā "Hincapie Racing" vienība. Pirms pēdējā posma uzreiz četri šīs vienības braucēji, tostarp arī Skujiņš un Flaksis kopvērtējumā ieņēma vietas labāko 15 skaitā. Tikmēr komandu vērtējumā priekšā bija tikai pazīstamā "Garmin – Canonndale" vienība.

Pēdējā posmā riteņbraucēji sacentās pa Edmontonas pilsētas ielās izveidoto nedaudz vairāk nekā 11 kilometru garo apli, kas tika veikts 11 reizes. Katrā aplī bija divi izteiktāki kāpumi. Salīdzinot ar iepriekšējiem posmiem, kuri laika apstākļi brīžiem bija tuvu ekstremāliem, pēdējā etapā lietus nebija un arī gaisa temperatūra sasniedza vismaz 10 grādus pēc celsija.
Distances pirmajā daļā izveidojās piecu riteņbraucēju liels atrāviens, kurā bija arī "Hincapie" komandas sportists Džons Hornbeks. Nedaudz vēlāk no peletona aizbēga un atrāvienam pievienojās vēl četri riteņbraucēji, tostarp arī Toms Skujiņš un vēl viens viņa komandas biedrs Taijs Magners. Par prieku Latvijas līdzjutējiem, Skujiņš izcīnīja uzvaru pirmajā sprinta starpfinišā, iegūstot trīs bonusa sekundes kopvērtējumam. Otrajā sprinta starpfinišā Tomam otrā pozīcija, bet otrajā un trešajā kalnu starpfinišā, trenera Jāņa Krišlauka bijušajam audzēknim divas ceturtās vietas.

Tuvojoties finišam, līderu grupas pārsvars, kurā ļoti pamanāms bija gan Skujiņš, gan arī abi pārējiem viņa komandas biedri, sāka sarukt. 15 kilometrus pirms finiša peletons, kura priekšgalā notikumus kontrolēja "Trek Factory" un "Orica GreenEDGE" vienības, bija vairs 10 sekunžu attālumā.

Pirms pēdējā apļa arī atrāviens tika likvidēts pilnībā. Piecus kilometrus pirms finiša Toms Skujiņš jau devās solo izrāvienā, vienatnē iegūstot nelielu pārsvaru, tomēr nedaudz vēlāk grupa viņu panāca. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur ātrāks par visiem bija vācu sprinteris Nikijs Arndts. "Giant – Alpecin" komandas riteņbraucējs uzreiz aiz sevis atstāja Maiklu Metjūzu un "Hincapie Racing" jauno talantu Dionu Smitu, kuram palīdzēja arī Andžs Flaksis un pārējie komandas sportisti. Abi latvieši finišēja kopā piecas sekundes aiz uzvarētāja, ierindojoties attiecīgi 32. (Flaksis) un 33. (Skujiņš) vietā.

Kopvērtējumā uzvaru nosargāja "Trek Factory" Nīderlandes riteņbraucējs Bauke Mollema. Par sešām sekundēm viņš apsteidza "Orica GreenEDGE" sportistu Ādamu Jeitu. Tikmēr trešais palika Toms Jelte Slagters, uzvarētājam zaudējot 22 sekundes. No "Hincapie Racing team" vienības pārstāvjiem Dions Smits sacensību noslēgumā ieņēma piekto vietu.

Toms Skujiņš tikmēr kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu, no Mollemas atpaliekot par 1 minūti un 12 sekundēm. Toma kontā arī 12 UCI Amerikas tūres punkti. Andžs Flaksis tikmēr sacensības noslēdza respektablajā 14. vietā, uzvarētājam zaudējot 2 minūtes un 1 sekundi. Gan Toms, gan arī Andžs visus sacensību garumā sevi parādīja ļoti atzīstami. Komandu vērtējumā "Hincapie" vienībai augstā otrā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!