Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") trešdien izcīnīja 31. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena ceturtajā posmā, kurā velobraucēji sacentās individuālajā braucienā.

Uzvaru posmā izcīnīja BMC vienības amerikāņu riteņbraucējs Tīdžejs van Gārderens, kurš 34,7 kilometrus garo distanci veica 40 minūtēs un 47 sekundēs.

Tikmēr uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena kāpa jaunzēlandietis Patriks Bevins, kurš bija septiņas sekundes lēnāks par savu komandas biedru, kamēr trešais bija "Sky" vienību pārstāvošais brits Tao Geigans Hārts, kurš zaudēja 32 sekundes.

"Šobrīd tikai iesildos. Domāju, ka rīt un pēc tam Sakramento būs sprinteru dienas, līdz ar to mums vairāk vajag koncentrēties kalnu posmam. Esam stipra komanda un motivācija ir ļoti augsta. Ja kāds grib mani pieveikt, būs jāpacenšas," teica van Gārderens, kurš kļuvis par kopvērtējuma līderi.

Skujiņš uzvarētājam zaudēja divas minūtes un piecas sekundes, kas latvietim deva 31. pozīciju.

Kā vēstīts, iepriekšējā posmā Skujiņš izcīnīja uzvaru. Šī velobrauciena posmos viņš uzvarējis arī 2015. un 2016. gadā, tiesa, toreiz sacensības vēl nebija UCI Pasaules tūres kalendārā. Pēdējais no Latvijas braucējiem, kurš iepriekš triumfējis kādā no visaugstākā līmeņa kategorijas velobraucienu posmiem, bija Gatis Smukulis, 2011. gadā uzvarot Katalonijas tūres etapā.

Pēc ceturtā posma par kopvērtējuma līderi kļuvis van Gārderens, kurš par 23 sekundēm apsteidz kolumbieti Eganu Bernalu ("Sky"). Savukārt Skujiņš, atpalikdams četras minūtes un 36 sekundi, ir 20. pozīcijā.

Sprinteru ieskaitē latvietis ir ceturtais, bet kalnu karaļa vērtējumā ieņem otro vietu.

Velobrauciens septiņu posmu garumā noslēgsies svētdien.

Tieši Kalifornijas velobrauciens bija vienas no sacensībām, kurās Skujiņš izpelnījās riteņbraukšanas sabiedrības uzmanību. Vēl 2015.gadā viņš pāris dienas bija kopvērtējuma līderis, tiekot arī pie uzvaras vienā no posmiem un noslēgumā kopvērtējumā ierindojoties 33.vietā. Savukārt aizpērn viņš izcīnīja uzvaru sacensību piektajā etapā un kopvērtējumā bija 43.pozīcijā, bet pērn otrajā posmā smagi krita un lauza atslēgas kaulu.

Skujiņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!