Foto: Publicitātes foto
Pagājušā gada Latvijas labākais riteņbraucējs Toms Skujiņš no ASV komandas "Hincapie Sportswear Development" sestdien izcīnīja augsto piekto vietu Kanādā notiekošā "Tour de Beauce" velobrauciena (UCI kat.2.2) ceturtajā posmā, tādejādi saglabājot līderpozīciju sacensību kopvērtējumā.

Par 130 kilometrus garā posma uzvarētāju kļuva itāļu riteņbraucējs Leonardo Pinicoto no "Amore&Vita-Selle SMP" vienības, bet Skujiņš kopā ar vēl vairākiem sportistiem finišēja grupā 13 sekundes aiz uzvarētāja.

Šajā grupā finišēja arī vēl viens latviešu riteņbraucējs Māris Bogdanovičs ("Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com"), kuram 16.vieta, bet viņa komandas biedrs lietuvietis Marus Bernatonis ierindojās 43.vietā.

Tikmēr Viesturs Lukševics ("Amore&Vita-Selle SMP") uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 19 sekundes, finišā ieņemot 61.vietu.

Kopvērtējumā Skujiņš joprojām par minūti un 17 sekundēm apsteidz rumāni Serheju Tvetcovu. Līdz velobrauciena noslēgumam atlicis vēl tikai viens posms.

Lukševics kopvērtējumā atkritis uz 36.vietu sešas minūtes un 39 sekundes nopakaļus, bet 53.pozīciju ieņem Bogdanovičs, kurš Skujiņam zaudē 11 minūtes un 33 sekundes.

Bernatonis kopvērtējumā ieņem 40.vietu.

Tāpat Skujiņš pašlaik ieņem trešo vietu punktu ieskaitē un otro vietu kalnu karaļa vērtējumā, kā arī ir labākais jaunais braucējs.

Šīs "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" komandai ir pirmās sacensības vēsturē Ziemeļamerikā.

"Tour de Beauce" programmā līdz svētdienai jāaizvada pieci posmi. Kopumā sportistiem jāpievar 644 kilometri un vairāk nekā 8000 augstuma metru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!