Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien, 18. jūnijā, Valmieras "SCO Centrs" BMX trasē tika aizvadīts "SMScredit.lv BMX čempionāta" ceturtais posms. 19 dažādās vecuma un meistarības grupās startēja kopumā 303 sportisti, kas ir pēdējo 20 gadu dalībnieku rekordskaits Latvijas BMX sacensībās, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Elites un junioru apvienotajā grupā uzvarēja "MŠA" sportists Helvijs Babris. Viņam sekoja lietuvietis Gabriellus Pabijanskas un "RRS/Rīgas Favorīts" sportists Ansis Uškaurs.

Junioru un elites meiteņu grupā uzvaru guva "Mītavas kumeļu" sportiste Vanesa Buldinska, otrā bija Lelde Šuma ("Tālava/VBSS"), bet trešā rīdziniece Alice Kirina.

M17+ amatieru konkurencē ātrākais bija SK "Spēks" braucējs Kristers Lejiņš, kuram sekoja Klāvs Lisovskis ("Ventspils Spars") un Kristaps Konrāds ("SK Spēks").

B15–16 jauniešu konkurencē triumfs mājiniekam Edvardam Glāzeram. "Tālavietis" apsteidza Filipu Kristu Rozīti no "RRS/Rīgas Favorīts" un vēl vienu rīdzinieku Justu Lapiņu.

Dubultuzvaru B14 grupā svinēja Saldus BMX kluba "Ozolēni" braucēji Ervijs Rītiņš un Niks Rožukalns. Trešais tikmēr šeit bija ventspilnieks Rolands Pommers.

Nākamais čempionāta posms notiks 2. jūlijā Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!