Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucēja Gata Smukuļa komandas biedrs itālis Luka Paolīni no Krievijas vienības "Katjuša" svētdien uzvarēja UCI Pasaules tūres ietvaros notikušajā Gente-Vevelgema vienas dienas velobraucienā, kas tika aizvadīts spēcīgā vējā un lietū.

Smagos laika apstākļos notikušajās sacensībās Paolīni izšķirošo izrāvienu veica sešus kilometrus pirms finiša.

Otrajā vietā šajās sacensībās ierindojās Nīderlandes sportists Nikijs Terpstra no "Etixx - Quick Step" vienības, kurš uzvarētājam zaudēja 11 sekundes, bet trešais palika brits Džeraints Tomass no "Sky" komandas, kurš piektdien triumfēja "E3 Harelbeke" velobraucienā.

Sacensības tika aizvadītas sportistiem nepatīkamos apstākļos - spēcīgā vējā un lietū. Vēja ātrums dažviet sasniedza 90 kilometrus stundā. Zīmīgi, ka finišu šādos apstākļos sasniedza vien 39 sportisti, taču starp tiem nebija Smukuļa. Šīs ir jau trešās sacensības pēc kārtas, kurās Smukulis nefinišēja.

Šī ir septītā kāda itāļa uzvara Gente-Vevelgema velobraucienā. Visbiežāk uzvaras izcīnījuši mājinieki beļģi, taču piecas reizes uzvaru izcīnījuši Nīderlandes sportisti.

Tāpat svētdien noslēdzās arī UCI Pasaules tūres ietvaros iekļautais Katalonijas velobrauciens, kurā par uzvarētāju kļuva austrāliešu riteņbraucējs Ričijs Porte no "Sky" komandas. Septiņu etapu summā austrālietis par četrām sekundēm apsteidza spāni Alehandro Valverdi, bet trešo vietu ieņēma itālis Domeniko Pocovivo no "AG2R La Mondiale" komandas.

Zīmīgi, ka Valverde uzvarēja trijos etapos, bet Porte līderpozīciju kopvērtējumā pārņēma pēc piektā posma.

Iepriekš Porte šomēnes triumfēja arī Francijā notikušajā daudzdienu velobraucienā Parīze-Nica.

Kā ziņots, 2011.gadā tieši Katalonijas tūrē pie savas pirmās nozīmīgās uzvaras karjerā tika Smukulis, kurš triumfēja tā pirmajā etapā.

Šogad UCI Pasaules tūres ieskaitē kopumā paredzētas 28 sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!