Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv Krievijas komandu "Katjuša", trešdien izcīnīja 21.vietu Beneluksa reģionā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Eneco Tour" trešajā posmā, kurā sportisti aizvadīja individuālo braucienu.

9,6 kilometrus garajā Bredas pilsētā aizvadītajā posmā labākais bija Nīderlandes sportists Toms Dumolins ("Giant-Shimano"), kurš finišēja pēc desmit minūtēm un 55 sekundēm.

Savukārt Smukulis viņam zaudēja 31 sekundi.

Kopvērtējumā uz pirmo vietu pakāpās Nīderlandes sportists Larss Būms ("Belkin"), bet Smukulis saglabāja 134.vietu, viņam zaudējot 12 minūtes un 25 sekundes.

UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajā velobraucienā būs septiņi posmi, un tas noslēgsies svētdien.

Iepriekšējā mēnesī Smukulis otro reizi karjerā piedalījās prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", mokošās sacīkstes noslēdzot ar kopvērtējumā ieņemtu 100.vietu. No uzvaru izcīnījušā itāļa Vinčenco Nibali ("Astana") viņš atpalika par trim stundām, 43 minūtēm un 25 sekundēm.

Vēl šosezon Smukulis pēc "Eneco Tour" velobrauciena aizvadīs vienas dienas sacīkstes Hamburgā, bet pēc tam plānota došanās uz sacīkstēm Kanādā. Septembrī sportists uzsāks gatavošanos pasaules čempionātam, kur komandu sacensībās "Katjuša" cer iesaistīties cīņā par medaļām.

Smukulis "Tour de France" sacīkstēs piedalījās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startējis slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās "Tour de France", ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Tikmēr Latvijas perspektīvā šosejas riteņbraucēja Lija Laizāne no "Vaiano - Fondriest" komandas trešdien ierindojās 31.vietā Francijā notiekošā "La Route de France" sieviešu daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) ceturtajā posmā.

Sprinta finišā posmu pirmā noslēdza Nīderlandes sportiste Kirstena Vilda ("Giant-Shimano"), bet Laizānei tika fiksēts tāds pats laiks.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabājusi vāciete Klaudija Lihtenberga no "Giant-Shimano" vienības, bet Laizāne viņai zaudē piecas minūtes un sešas sekundes, pakāpjoties uz 34.pozīciju.

Velobrauciens, kas šobrīd ir prestižākās daudzdienu dāmu sacīkstes Francijā, septiņu posmu garumā turpināsies līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!