Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Astana" komandas sestdien ieņēma 56. vietu Abū Dabī velobrauciena (UCI 2.HC) trešajā posmā, kurā lieliski nobrauca latvieša komandas biedrs Tanels Kangerts no Igaunijas.

Kangerts 150 kilometrus garajā posmā aizmuka no sekotājiem un finišēja vienatnē, tuvāko konkurentu Nikolasu Rošu no Īrijas, kurš pārstāv "Sky" vienību, apsteidzot par 17 sekundēm.

Igauņu sportists finišu sasniedza pēc trīs stundām, 31 minūtes un 31 sekundes, kļūstot par par kopvērtējuma līderi.

Smukulis savam komandas biedram zaudēja 15 minūtes un 14 sekundes.

Kangerts kopvērtējumā pirms šī posma ieņēma vien 31.vietu, bet tagad, pirms pēdējā etapa, kas notiks svētdien, viņš par 21 sekundi apsteidz Rošu. Savukārt vēl 22 sekundes viņam zaudē itālis Djego Ulisi no "Lampre-Merida" komandas, kamēr par minūti atpaliek slavenie Vinčenco Nibali ("Astana") un Alverto Kontadors ("Tinkoff").

Pēc piektdien aizvadītā otrā posma līderis bija titulētais brits Marks Kavendišs no "Dimension Data" komandas, kurš sestdien finišēja vien 26. vietā, kopvērtējumā noslīdot uz tādu pat pozīciju, Kangertam zaudējot vairāk par astoņām minūtēm.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā ir 73.pozīcijā 103 dalībnieku konkurencē, no igauņa atpaliekot par 19 minūtēm un 52 sekundēm.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Smukulis piedalījās dienas atrāvienā, taču noslēgumā viņš finišēja vien 104. pozīcijā, savukārt otrajā posmā viņš finišēja lielajā grupā, ieņemot 36. vietu.

Abū Dabī Velobrauciens noslēgsies svētdien.

Smukulis šogad kļuva par absolūto Latvijas čempionu, uzvarot gan grupas, gan arī individuālajā braucienā, bet dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs netika izvēlēts. Latvietis šogad divas reizes ierindojās labāko desmitniekā prestižā "Vuelta a Espana" velobrauciena posmos, kā arī ieguva 21.vietu pasaules čempionāta individuālajā braucienā.

Ar "Astana" komandu Smukulim līgums noslēdzas pēc šīs sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!