Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" otrdien ieņēma 99.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" ceturtajā posmā.

Uzvaru 160,6 kilometrus garajā posmā izcīnīja austrālietis Saimons Klārks no "Orica GreenEdge" komandas, kurš finišēja pēc četrām stundām 30 minūtēm un 26 sekundēm.

Otrajā vietā divas sekundes aiz posma uzvarētāja finišēja vācietis Tonijs Martins ("Omega Pharma-Quickstep"), bet trešajā vietā ierindojās Kazahstānas riteņbraucējs Asans Bazajevs ("Astana"), kurš no Klārka atpalika par 22 sekundēm.

Savukārt Smukulis finišēja sportistu grupā, kas uzvarētājam zaudēja deviņas minūtes un 28 sekundes.

Apmēram divas stundas pirms finiša vairāki riteņbraucēji piedzīvoja kritienu, kurā tika iesaistīts arī līdzšinējais kopvērtējuma līderis spānis Alehandro Valverde ("Movistar").

Līdz ar to par jauno kopvērtējuma līderi kļuva Smukuļa komandas biedrs Hoakims Rodrigess no Spānijas, kurš šobrīd vien par sekundi apsteidz britu Kristoferu Frūmi ("Sky Procycling"). Savukārt uz trešo pozīciju pakāpies slavenais spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank"), kurš no līdera atpaliek piecas sekundes.

Smukulis kopvērtējumā ieņem 106.vietu, Rodrigesam zaudējot 17 minūtes un vienu sekundi.

Kā ziņots, Kontadors šajās sacensībās startē pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu.

Kopumā velobraucienā tiks veikts 21 posms.

Jau vēstīts, ka Smukulis nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. Vienīgais Latvijas pārstāvis šosejas riteņbraukšanā Londonā bija Aleksejs Saramotins, kurš ieņēma 55.vietu grupas braucienā.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem "Vuelta Espana" sacensībās piedalījās Saramotins, kurš noslēguma kopvērtējumā ieņēma 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!