Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" pirmdien ieņēma 105.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" trešajā posmā.

Uzvaru 155,3 kilometrus garajā posmā izcīnīja spānis Alehandro Valverde no "Movistar" komandas, kurš finišēja pēc trīs stundām 49 minūtēm un 37 sekundēm.

Valverde finiša spurtā apsteidza savu tautieti un Smukuļa komandas biedru Hoakimu Rodrigesu, bet trešais finiša līniju šķērsoja brits Kristofers Frūme ("Sky Procycling").

Savukārt Smukulis no posma uzvarētāja atpalika par sešām minūtēm un 42 sekundēm.

Kopvērtējumā par jauno līderi kļuva tieši Valverde, kurš šobrīd par 18 sekundēm apsteidz savu tautieti un komandas biedru Benjatu Intksausti. Savukārt vēl par sekundi atpaliek trešajā vietā esošais Rodrigess.

Smukulis kopvērtējumā ieņem 126.vietu, Valverdem zaudējot astoņas minūtes un 56 sekundes.

Šajās sacensībās pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu startē slavenais Spānijas riteņbraucējs Alverto Kontadors ("Saxo Bank"), kurš kopvērtējumā pašlaik ieņem piekto pozīciju.

Kopumā velobraucienā tiks veikts 21 posms.

Jau vēstīts, ka Smukulis nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. Vienīgais Latvijas pārstāvis šosejas riteņbraukšanā Londonā bija Aleksejs Saramotins, kurš ieņēma 55.vietu grupas braucienā.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem "Vuelta Espana" sacensībās piedalījās Saramotins, kurš noslēguma kopvērtējumā ieņēma 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!