Foto: Publicitātes attēli

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" ceturtdien izcīnīja 13.vietu Francijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Route du Sud - la Depeche du Midi" (UCI kat.2.1) pirmajā posmā.

Ceturtdien sacensību pirmajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 176 kilometrus gara distance, kurā Smukulis bija diezgan aktīvs, jo piedalījās dienas centrālajā atrāvienā. Tiesa, pēdējā kāpumā viņš no konkurentiem atpalika un ierindojās 13. vietā.

Tikmēr par posma uzvarētāju kļuva francūzis Žiljēns Lubē no "Equipe Cycliste Armée de Terre" komandas, kurš uzvaru izcīnīja sprinta finišā. Savukārt Smukulis no pirmā vietas atpalika trīs minūtes un 22 sekundes, bet lielā grupa viņu tā arī nenoķēra.

Velobrauciens Francijā četru posmu garumā ilgs līdz svētdienai. Šīs sacensības notiek jau 41. reizi.

Smukulis starpsezonā pievienojās profesionālā kontinentālā līmeņa komandai "Delko Marseille Provence KTM", pārejot no Pasaules tūres komandas "Astana".

Tikmēr Slovēnijas tūres (UCI kat.2.1) pirmajā posmā Aleksejs Saramotins no "Bora-Hansgrohe" vienības ceturtdien bija starp atpalicējiem, 160 kilometru distancē ierindojoties 144.vietā.

Par šī posma uzvarētāju kļuva Saramotina komandas biedrs Sems Benets no Īrijas, kam Latvijas pārstāvis zaudēja septiņas minūtes un 55 sekundes.

Jūnija sākumā Saramotins nespēja pabeigt UCI Pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velobraucienu "Criterium du Dauphine", kur viņš pirmajos posmos bija vājākais braucējs.

Saramotins pirms šīm sacensībām veselības problēmu dēļ nebija startējis kopš aprīļa sākuma.

Slovēnijas tūre ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!