Foto: Publicitātes foto

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" trešdien nepabeidza Beļģijā notikušā Valonijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) noslēdzošo, piekto, posmu.

Par 167,3 kilometrus garās distances uzvarētāju kļuva "Trek Factory" komandu pārstāvošais Denijs van Popels no Nīderlandes, kurš pirms tam bija labākais arī otrajā posmā, bet Smukulis bija viens no sešiem sportistiem, kurš neaizbrauca līdz finišam.

Kopvērtējumā par čempionu kļuva Nīderlandes sportists Nikijs Terpstra no "Etixx-Quick Step", kurš vadībā atradās kopš pirmā posma. Viņš noslēgumā tuvāko konkurentu Viktoru Kampeņartu no Beļģijas ("Topsport Vlaanderen-Baloise") apsteidza par 22 sekundēm.

Kā zināms, pirmdien aizvadītajā trešajā posmā Smukulis ilgstoši atradās centrālajā atrāvienā, savācot punktus un bonusa sekundes vairākos starpfinišos, tomēr salīdzinoši neilgi pirms finiša viņš tika noķerts.

Kā zināms, jūnijā Smukulis izcīnīja septīto vietu pirmo Eiropas spēļu individuālajā braucienā, bet pirms mēneša viņš triumfēja Latvijas čempionātā individuālajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!