Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases elites šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis parakstījis līgumu uz vienu sezonu ar pazīstamo Kazahstānas pasaules tūres komandu "Astana", informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Kazahstānas vienība noslēgusi viena gada līgumu ar 28 gadus veco latvieti.

Smukulis pēdējās četras sezonas pārstāvējis Krievijas vienību "Katusha". Šogad tās sastāvā Gatis izcīnīja trešo vietu prestižā Polijas daudzdienu velobrauciena posmā, nopelnot Latvijai ceļa zīmi uz 2016. gada Olimpiskajām spēlēm. Gatis ieņēma arī septīto vietu Eiropas spēļu individuālajā braucienā, bet grupas braucienā bija 15. Kārtējo reizi viņš triumfēja arī Latvijas čempionātā individuālajā braucienā. Lielākais panākums Gatim individuāli ir gūts 2011. gadā, kad viņš triumfēja prestižā Katalonijas daudzdienu velobrauciena posmā. Gaidāmā sezona viņam būs jau astotā profesionālajā riteņbraukšanā.

Iepriekšējās sezonās Smukulis lielāko uzmanību "Katusha" rindās veltīja komandas kopējām interesēm, apliecinot sevi kā vienu no labākajiem savas komandas līderu palīgiem pasaules tūrē. Mūsu sportista spēcīgākā puse ir spēja ilgstošā laika periodā turēt augstu tempu peletonā, kontrolējot atrāvienus un veicot citas darbības komandas kopējo interešu labā.

"Astana" ir viena no vadošajām pasaules tūres komandām. UCI rangā tā ieņem piekto vietu starp visām 17 rangā esošajām vienībām. "Astana" sastāvu šobrīd 2016. gada sezonai veido kopumā 24 riteņbraucēji no 11 valstīm. Visvairāk braucēji šobrīd nākamā gada modelī ir Itālijai, kuru pārstāvēs desmit sportisti. Tieši Itālijā arī izveidota komandas bāze. No Kazahstānas "Astana" rindās būs pieci pārstāvji. Smukulis nebūs vienīgais Baltijas sportists šeit. Sesto sezonu vienības sastāvā startēs Igaunijas riteņbraucējs Tanels Kangerts.

"Astana" komandai izdevies saglabāt šīs sezonas līderus. Pērnā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētājs Vinčenso Nibali un šī gada "Vuelta a Espana" triumfu guvušais Fabio Aru būs galvenie līderi lielo daudzdienu velobraucienu kopvērtējumā. Palicis arī 35 profesionālās uzvaras guvušais sprinteris Andreā Guardini. Jāizceļ arī šī gada Eiropas spēļu uzvarētājs grupas braucienā Luiss Leons Sančezs no Spānijas. Drīzumā gaidāms vēl kāds nozīmīgs papildinājums par Latvijas sportista pāreju.

Jau vēstīts, ka nākamajā sezonā jaunām komandām pievienojušies arī vairāki Latvijas riteņbraucēji. Jau ziņojām, ka Latvijas U23 izlases līderis Krists Neilands no "Rietumu – Delfin" vienības pārcēlies uz Ziemeļameriku un nākamgad pārstāvēs "Axeon Cycling team" vienību. Tikmēr Aleksejs Saramotins jau ceturto gadu turpinās pārstāvēt Šveices pasaules tūres komandu "IAM Cycling".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!