Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Francijas profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" svētdien sezonu iesākošo Gabonā notiekošo daudzdienu velobraucienu "La Tropicale Amissa Bongo" (UCI kat.2.1) noslēdza kopvērtējuma 44.pozīcijā.

Pēc pirmajiem diviem etapiem Smukulis kopvērtējumā bija augstajā, astotajā, pozīcijā, tomēr nākamajos nespējis tikt starp līderiem, turklāt arī pēdējā etapā viņš finišēja aiz lielās grupas.

Septītajā etapā, kas noslēdzās valsts galvaspilsētā Librevilā, sportisti veica 140 kilometrus garu distanci un sprinta finišā pie panākuma tika itālis Luka Pačioni ("Wilier Triestina - Selle Italia"). Lielajā grupā finišēja 35 sportisti, tomēr Smukulis tajā nebija, finišējot grupiņā četras minūtes un 16 sekundes vēlāk, kas deva 55.vietu starp 66 finišējušajiem riteņbraucējiem.

Kopvērtējumā triumfēja šajās sacensībās Ruandas nacionālo izlasi pārstāvošais Džozefs Areruja, savukārt Smukulis atpalieka par 19 minūtēm un 37 sekundēm, ierindojoties 44.pozīcijā.

Smukulis "Delko Marseille Provence KTM" komandu pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš palika bez skaļiem panākumiem, sezonas otrajā pusē cīnoties ar traumas sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!