Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien nolēma neatņemt uz mūžu diskvalificētajam ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam viņa 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļu.

Šāds lēmums pieņemts organizācijas sanāksmē Šveices pilsētā Lozannā.

"Medaļa Ārmstrongam netiks atņemta," medijiem sacīja SOK viceprezidents Tomass Bahs.

Iepriekš organizācijas vadītāji gan publiski bija pauduši pārliecību, ka skandalozajam sportistam no izcīnītās medaļas tomēr būs jāšķiras.

Ja medaļa amerikānim tomēr tiktu atņemta, to, visticamāk, piešķirtu ceturtajā vietā finišējušajam Abrahamam Olano no Spānijas.

Kā zināms, 2000.gadā notikušajās Sidnejas olimpiskajās spēlēs Austrālijā amerikānis izcīnīja trešo vietu individuālajā braucienā.

Aizliegto vielu lietošanā Ārmstrongs publiski atzinās janvāra vidū. Tas notika slavenajā Opras Vinfrijas sarunu šovā, kurā viņš atklāja, ka visas septiņas reizes prestižajā "Tour de France" velobraucienā uzvarējis ar aizliegto vielu palīdzību.

Pērnā gada beigās piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam.

Bez septiņiem tituliem "Tour de France" Ārmstrongs 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu grupas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!