Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas riteņbraucējs Omars Fraile no "Astana" komandas sestdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 14. posmā, kamēr latvietis Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas palika 117. pozīcijā.

Fraile savā karjerā izcīnīja pirmo uzvaru "Tour de France" etapos, tikmēr kopvērtējumā līderpozīciju bez problēmām saglabāja brits Džeraints Tomass no "Sky" komandas.

Sestdien dalībnieki veica 188 kilometrus garu posmu, kurā bija arī divi otrās kategorijas kāpumi. Jau sākumā no peletona aizmuka 32 braucēju liela bēgļu grupā, kurā bija arī Fraile.

Spānis distanci veica četrās stundās, 41 minūtē un 57 sekundēs. Viņš finišā par sešām sekundēm pārspēja francūzi Žiljēnu Alagfilipu ("Quick-Step Floors") un Skujiņa komandas biedru Džasperu Stuijvenu no Beļģijas. Desmit kilometrus pirms finiša līderis bija Stuijvens, kurš tuvākos sekotājus apsteidza par minūti un 40 sekundēm, taču pēdējos trīs kilometrus nācās veikt pret kalnu, kur labāks bija Fraile.

Kopvērtējuma līderis Tomass finišēja 32. vietā, 18 .minūtes un deviņas sekundes pēc Frailes. Turpat bija arī kopvērtējuma vicelīderis un iepriekšējo trīs gadu šo sacensību uzvarētājs Kristofers Frūms, kurš ir Tomasa komandas biedrs.

Tikmēr Skujiņš finišu sasniedza 17 braucēju grupiņā, kura uzvarētājam zaudēja 23 minūtes un 21 sekundi.

Pēc 14. posma kopvērtējuma līderis Tomass saglabāja minūtes un 39 sekunžu pārsvaru pār Frūmu, bet vienu minūti un 50 sekundes līderim zaudē nīderlandietis Toms Dumulēns no "Sunweb", kurš sestdien arī finišēja kopā ar Tomasu.

Savukārt Skujiņš kopvērtējumā šobrīd atrodas 89. vietā, nokrītot par sešām pozīcijām zemāk, no līdera atpaliekot vienu stundu, 41 minūti un 49 sekundes.

Jau ziņots, ka Skujiņš otrdien zaudēja līdera godu kalnu karaļa ieskaitē, kurā tagad pirmais ir Žiljēns Alafilips no "Quick-Step Floors" ar 90 punktiem. Savukārt latvietis ar sešiem punktiem ieņem 25. pozīciju.

Skujiņš par kalnu karaļa kopvērtējuma līderi kļuva pēc piektā posma, nākamajos četros, kuros gan nebija lielu kalnu, vadību nosargājot.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais "Tour de France" karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, "Vuelta a Espana" izcīnot 123. vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18. posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Šī gada "Tour de France" norisināsies līdz 29. jūlijam, riteņbraucējiem aizvadot 21 posmu.

Pērn "Tour de France" triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!