Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases BMX sportists Māris Štrombergs naktī uz sestdienu ieguva otro vietu ASV pilsētā Rokhilā, notiekošajā Pasaules kausa izcīņas superkrosā ceturtā posma "time–trial" sacensībās, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Līdz ar to sestdien gaidāmajās pamatsacensībās piedalīsies visi četri Latvijas sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Rihards Veide. Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk no Latvijas sportistiem atrodas Štrombergs, ieņemot septīto vietu. Tikmēr Treimanis ieņem 16. pozīciju.

Pasaules kausa ceturtais posms Rokhilas trasē sākās piektdienas pievakarē pēc vietējā laika (naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika). Vispirms norisinājās kvalifikācijas sacensības, lai noskaidrotu tos 48 braucējus, kuri kvalificēsies pamatsacensībām. Pēc tam notika arī "time–trial" braucieni. Tajos startēja 16 vadošie braucēji pēc superkrosa ranga. Šie braucēji pamatsacensībām kvalificējās automātiski.

Izcīnot divas uzvaras un vienu otro vietu, pamatsacensībām kvalificējās šī gada Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētājs Veide. Tāpat starp pamatsacensību dalībniekiem iekļuva Krīgers. Viņam pēc piektās vietas pirmajā braucienā, sekoja izcīnīta uzvara un gūta trešā vieta.

"Time–trial" superfinālā no Latvijas braucējiem pirmais startēja Treimanis, uzrādot rezultātu 35,303 sekundes. Tas galarezultātā deva 14. pozīciju. Tikmēr divkārtējais Olimpiskais čempions Māris Štrombergs trasi veica pēc 33,913 sekundēm, sasniedzot otro labāko laiku. Ātrāk par valmierieti brauca tikai Kanādas izlases sportists Torijs Naihaugs.

Sestdienas vakarā pēc vietējā laika (pulksten 01.05 naktī pēc Latvijas laika) sākies pamatsacensības, kurās startēs visi četri trenera Ivo Lakuča vadītie Latvijas sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!