Foto: LETA

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs piektdien izcīnīja trešo vietu Argentīnā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma Superkrosā individuālajos braucienos.

Tikmēr cits Latvijas riteņbraucējs Edžus Treimanis piektdien ierindojās 13. vietā.

Kā ierasts, 16 pasaules ātrākie riteņbraucēji automātiski kvalificējās individuālā brauciena superfinālam, kurā uzvaru guva kanādietis Torijs Nīaugs. Viņš trasi veica 31,063 sekundēs. Tikmēr Štrombergs ar laiku 31,31 sekunde bija trešais.

Savukārt Treimanim trasi veikt izdevās tieši 32 sekundēs, kas viņam no 16 sportistiem deva 13.vietu.

Pirms tam norisinājās arī kvalifikācijas sacensības, kur Kristens Krīgers savos braucienos ieņēma attiecīgi otro, pirmo un ceturto vietu, kas arī ļāva iekļūt pamatsacensībās. Tur viņu jau gaida arī Štrombergs ar Treimani.

Pamatsacensības norisināsies sestdien.

2014. gada jūnijā BMX riteņbraucējiem sākās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas noslēgsies šovasar. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelna UCI ranga punktus, kas tālāk veido arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas, tomēr šoreiz tās saņems tikai četras, nevis piecas valstis, kā tas bija iepriekš.

Vēl pēc rezultātiem 5.-7.vieta saņems divas ceļazīmes, bet 8.-13.vieta - vienu.

Latvija Nāciju rangā šobrīd ieņem sesto vietu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam, bet tajās kā viena no Latvijas lielākajām cerībām ir tieši Štrombergs, kurš ir divkārtējs Olimpiādes čempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!