Foto: F64
Latviešu BMX riteņbruacējs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs sestdien izcīnīja uzvaru ASV notikušā Pasaules kausa posma sacensībās Superkrosā.

Sacensību trīs priekšbraucienos Štrombergs bija labākais savā grupā, tādejādi kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Tāpat izslēgšanas braucieniem kvalificējās arī Edžus Treimanis, kurš savā grupā bija otrais, bet Rihards Veide savā grupā bija piektais, tikai par punktu atpaliekot no ceturtdaļfināla, kurā iekļuva labākie četri braucēji. Tāpat nākamajā kārtā neiekļuva arī Kristens Krīgers, kurš, startējot vienā grupā ar Treimani, trīs braucienu summā ieņēma sesto vietu.

Tāpat arī ceturtdaļfinālā Štrombergs savā braucienā bija ātrākais, kamēr Treimanis savā braucienā bija sestais, no ceturtās vietas, kas garantētu iekļūšanu pusfinālā, atpaliekot teju sekundi.

Savukārt pusfinālā Štrombergs savā braucienā bija otrais, par pussekundi atpaliekot no brita Laiema Filipsa.

Visbeidzot finālā Štrobergs palika nepārspēts, savu tuvāko sekotāju Toriju Nīaugu no Kanādas apsteidzot par 0,73 sekundēm, kamēr trešo vietu ieņēma mājinieks Konors Fīlds.

Jau vēstīts, ka piektdien Treimanis izcīnīja 13.vietu Superkrosā individuālajā braucienā.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 865 punktiem triumfēja Laiems, kamēr otro vietu ar 735 punktiem ieņēma nīderlandietis Nīks Kimmans, bet trešais ar 610 punktiem bija Amidū Mirs no Francijas.

Tikmēr Treimanis ar 460 punktiem ieņēma 11.vietu, kamēr Štrombergs ar 380 punktiem bija 16.pozīcijā. Veide ar 70 punktiem bija 59.vietā, bet ar 40 punktiem četras pozīcijas zemāk sezonu noslēdza Krīgers.

Līdz pēdējam posmam aizvadītā sezona Latvijas sportistiem bijusi neveiksmīga. Superkrosā sezonas pirmajā etapā Treimanis guva ceturto vietu, bet nākamajos trijos posmos neviens no latviešiem nav spējis iekļūt finālā. Tāpat arī pasaules čempionātā neviens no latviešiem neiekļuva pat pusfinālā.

Pagājušā gada jūnijā BMX riteņbraucējiem sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelna UCI ranga punktus, kas tālāk veido arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas, tomēr šoreiz tās saņems tikai četras, nevis piecas valstis, kā tas bija iepriekš.

Vēl pēc rezultātiem 5.-7.vieta saņems divas ceļazīmes, bet 8.-13.vieta - vienu.

Olimpiskā ranga līdere ar 4598 punktiem ir Nīderlande, kamēr otrā ar 4332 punktiem ir Austrālija. Tikmēr Latvija ar 2810 punktiem ir vien septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!