Foto: USAbmx.com

Naktī uz svētdienu noslēdzās ASV čempionāts BMX riteņbraukšanā. Pateicoties lieliskai uzvarai pēdējā posmā, Mārim Štrombergam izdevās kļūt par kopvērtējuma uzvarētāju, tādējādi viņš ir vienīgais BMX braucējs pasaulē, kurš ieguvis visus iespējamos starptautiskos titulus, portālu "Delfi" informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

ASV čempionāta izšķirošās sacensības "USA BMX Grands" Tulsas BMX trasē Oklahomā pulcēja lielu līdzjutēju interesi un lielāko dalībnieku skaitu. Prestižajā AA Pro grupā startēja visi vadošie čempionāta braucēji, tostarp Māris Štrombergs. Valmierietis pirms pēdējiem diviem posmiem kopvērtējumā atradās otrajā vietā, tomēr bija iespēja cīnīties arī par līderpozīciju, kurā atradās austrālietis Sems Viloubijs.

Piektdien notiekošajās čempionu sacensībās AA Pro grupas braucēji vēl cīnījās par ierasto punktu skaitu. Šeit uzvaru svinēja Viloubijs, tādējādi esot ļoti tuvu čempiona titulam. Štrombergam, sev nepārāk parocīgajā trasē, līdz finālam neizdevās aizkļūt.

Naktī uz svētdienu norisinājās izšķirošās USA BMX Grands cīņas. Šeit sportistiem bija iespēja iegūt krietni lielāku punktu skaitu. Tas deva cerību arī Štrombergam vēl pacīnīties par čempiona titulu.

Māris sekmīgi pārvarēja priekšbraucienus un arī ceturtdaļfinālu, iekļūstot pusfinālā. Tajā valmierietis startēja vienā braucienā ar Viloubiju. Šeit arī notika būtisks pavērsiens. Māris pusfinālā ieņēma otro vietu, kvalificējoties finālam. Tikmēr austrālietis vispirms aizķēra barjeru, nonākot pēdējā pozīcijā. Nedaudz vēlāk viņš aizcīnījās līdz ceturtajai vietai, kas garantētu vietu finālā. Ar to nebija gana, jo Viloubijs centās panākt līderus. Vienā no lielajiem lēcieniem viņš krita un palika astotajā vietā, finālā neikļūstot.

Šis pavērsiens visu atdeva Štromberga rokās. "Free Agent" komandas pārstāvim bija jābūt pirmajam trīs fināla braucienu summā, tad arī izdotos izraut uzvaru kopvērtējumā. Māris pirmajos divos finālos bija otrais, bet pēdējā izcīnīja lielisku uzvaru grūtā cīņā, pārspējot mājinieku cerību Konoru Fīldu un pārējos konkurentus.

Video: Štromberga finālbrauciens sākas 3:06.


27 gadus vecais Māris Štrombergs tādējādi fantastiskā cīņā kļuva par ASV čempionāta uzvarētāju, Viloubiju atstājot otrajā vietā. Līdz ar šo titulu, Māris ir vienīgais profesionālais BMX braucējs, kura kontā ir visi prestižākie starptautiskie tituli – Olimpiskais čempions, Pasaules čempions, Eiropas čempions un arī ASV čempions.

Izšķirošajās sacensībās kopā ar savu audzēkni bija arī Štromberga treneris Ivo Lakučs, kurš sekmēja mūsu titulētā sportista lielisko panākumu.

USA BMX Grands AA Pro grupas fināls:
1.Māris Štrombergs, Latvija
2. Connor Fields, ASV
3. Joris Daudet, Francija
4. Nic Long, ASV
5. Jared Garcia, ASV
6. Anthony Dean, Austrālija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!