Foto: Publicitātes foto

Naktī uz svētdienu ASV pilsētā Rokhilā notiekošajās Pasaules kausa BMX superkrosā ceturtā posma pamatsacensību pusfinālā, esot otrajā pozīcijā, Māris Štrombergs krita un sacensības noslēdza 15. vietā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Par posma uzvarētāju kļuva mājinieku favorīts Korbens Šarahs, otrais palika argentīnietis Gonzalo Molina, bet trešais bija Šveices BMX braucējs Davids Grafs.

Astotdaļfinālā iekļuva visi četri Latvijas sportisti – Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Pamatsacensību dalībnieki veica trīs braucienus. No Ivo Lakuča trenētajiem Latvijas BMX sportistiem šo kārtu sekmīgi pārvarēja Štrombergs, Treimanis un Krīgers. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs savos braucienos izcīnīja divas uzvaras un vienu trešo vietu, Treimanis ceturtdaļfinālā iekļuva ar izcīnītām divām otrajām un vienu ceturto vietu. Bet Krīgers savos braucienos ieņēma attiecīgi trešo, pirmo un otro vietu. Tālāk netika Veide, kuram divas ceturtās un viena septītā vieta.

Vienā ceturtdaļfināla braucienā kopā startēja būvniecības uzņēmuma "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti - Māris Štrombergs un Edžus Treimanis. Māris sīvā cīņā ar Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Korbenu Šarahu bija otrais, pārliecinoši kvalificējoties pusfinālam. Tikmēr Edžus bija spiests palikt astotais, tālākām cīņām nekvalificējoties. Kristens Krīgers, kurš startēja vienā braucienā ar "time – trial" sacensību uzvarētāju Toriju Naihaugu, ieņēma piekto vietu, paliekot uzreiz aiz pusfināla robežas.

Pusfinālā Štrombergs startēja vienā braucienā ar tādiem sportistiem kā šveicieti Davidu Grafu, kanādieti Toriju Naihaugu un citiem. No starta trenera Ivo Lakuča audzēknis atradās līderu vidū. Esot otrajā pozīcijā, priekšā Mārim krita tā brīža brauciena līderis. Arī valmierietis krita un neiekļuva finālā..

Pasaules kausa BMX superkrosā noslēdzošie divi posmi norisinās ASV pilsētās Rokhilā un Sarasotā. Nākamās nedēļas nogalē Sarasotas trasē norisināsies Pasaules kausa BMX superkrosā noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!