Foto: F64

Sestdien, 5. jūlijā, pulksten 14:00 Rubenē norisināsies Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā elites un junioru grupām. Elites grupā pagājušā gada Latvijas čempions Rihards Veide centīsies aizsargāt savu čempiona titulu pret divkārtējo Olimpisko čempionu Māri Štrombergu un Eiropas čempionu Edžu Treimani, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jūlija pirmā nedēļas nogale ir laiks, kad norisinās valstu čempionāti BMX riteņbraukšanā. Jau šīs nedēļas nogalē visi sporta un BMX riteņbraukšanas līdzjutēji tiek aicināti uz Rubeni, kur tiks aizvadīts Latvijas čempionāts elites un junioru grupu sportistiem. Šīs būs arī pirmās oficiālās sacensības šajā trasē, kur ikdienā savus treniņus aizvada Latvijas vadošie elites sportisti.

Aizraujošās sacensības sestdien sāksies pulksten 14:00, kad pēc iepazīstināšanas ar sportistiem, norisināsies "Time - trial", jeb individuālā brauciena sacensības. Čempionāts turpināsies ar priekšbraucieniem, bet lielais fināls Rubenes trasē gaidāms pulksten 16:00.

Pagājušajā gadā par Latvijas čempionu elites grupā kļuva Rihards Veide. Jau šīs nedēļas nogalē vienam no Eiropas BMX līgas vadošajiem sportistiem būs iespēja savu titulu aizstāvēt. Galvenie konkurenti cīņā par uzvaru Veidem neapšaubāmi būs divkārtējais Olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kuram šis būs pirmais Latvijas čempionāts pēc vairāku gadu pārtraukuma, kā arī 2012. gada Eiropas čempions Edžus Treimanis.

Junioru konkurencē tikmēr galvenais favorīts uz uzvaru būs viens no Eiropas vadošajiem šīs grupas sportistiem Kristens Krīgers. Bez elites vīru startiem, norisināsies arī sešus gadus vecu un jaunāku bērnu paraugsacensības, kā arī Latvijas jaunatnes izlases parāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!