Piektdien un sestdien Vācijas galvaspilsētā Berlīnē norisināsies pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā trešais posms, kurā startēs arī četri Latvijas pārstāvji. Šīs sezonas pirmās sacensības Eiropā aizvadīs arī titulētais latviešu BMX sportists Māris Štrombergs.

Pasaules kausa izcīņā BMX superkrosā līdz šim aizvadīti divi posmi, kas norisinājās Mančesterā (Lielbritānijā) un Papendālē (Nīderlandē). Pirmajā posmā ļoti sekmīgi startēja Latvijas elites riteņbraucējs Edžus Treimanis, kurš izcīnīja ceturto vietu pamatsacensībās, kā arī bija trešais "time – trial" (individuālā brauciena) superfinālā. Tāpat pamatsacensībās iekļuva arī Kristens Krīgers un Rihards Veide. Tikmēr otrajā posmā Nīderlandē Veide aizcīnījās līdz astotdaļfinālam. Pirmajos divos posmos uzvaras svinējuši favorīti – Mančesterā nepārspēts palika mājinieks Laims Filips (Laim Phillips), bet Papendālē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa austrālietis Sems Vilobijs (Sam Willoughby).

Pirmo reizi vēsturē kāds no pasaules kausa superkrosā posmiem šīs nedēļas nogalē norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Piektdien riteņbraucēji sacentīsies kvalifikācijas braucienos un arī "time – trial" superfinālā, noskaidrojot tos 64 dalībniekus, kuri kvalificēsies pamatsacensībām. Tikmēr sestdien jau notiks cīņa par uzvaru. Vācijas posms būs arī īpašs ar to, ka dalībnieki pirmo reizi šajā pasaules kausa sezonā cīnīsies par vērtīgajiem Olimpiskās kvalifikācijas punktiem. Tādējādi var droši prognozēt, ka Berlīnē redzēsim teju visus labākos pasaules BMX riteņbraucējus.

Latviju trešajā posmā pārstāvēs četri sportisti – Edžus Treimanis, Rihards Veide, Kristens Krīgers un arī Māris Štrombergs. Titulētajam Štrombergam šīs būs pirmās sacensības Eiropā šajā sezonā. Līdz šim valmierietis sekmīgi cīnījies ASV čempionātā, kura kopvērtējumā atrodas stabilā otrajā pozīcijā, tikai nedaudz atpaliekot no Sema Vilobija (Sam Willoughby). Favorītu pulkā jāmin arī Treimanis, kurš ir pārliecinošs BMX Eiropas līgas elites grupas kopvērtējuma līderis. Patīkamus pārsteigumus noteikti var sagādāt arī abi pārējie latvieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!