Foto: F64

Lielisku panākumu sestdien sasniedzis Latvijas BMX sportists Māris Štrombergs, kurš izcīnījis uzvaru Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) sacensību seriāla posmā Luisvillē, finālā pārspējot austrālieti Semu Vilobiju, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Šīs nedēļas nogalē ASV turpinājās prestižais ABA BMX sacensību seriāls, kurā startē virkne pasaules vadošo BMX sportistu, viņu vidū arī divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions Māris Štrombergs, pasaules čempions Sems Vilobijs un virkne citas zvaigznes. Luisvillē notiekošais posms bija arī Austrumu divīzijas finālsacensības.

Veiksmīgas Latvijas vadošajam BMX braucējam Mārim Štrombergam izvērtās otrās dienas sacensības, kas norisinājās sestdien. Mārim izdevās pārvarēt kvalifikācijas braucienus un iekļūt ilgi gaidītajā finālā, kur valmierietim stājās pretim arī viens no viņa principiālākajiem konkurentiem - Londonas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieks un pasaules eksčempions Sems Vilobijs.

Jau no pirmajiem metriem Štrombergs parādīja, ka darīs visu, lai izcīnītu uzvaru. Viņam izdevās izvirzīties vadībā un savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem līdz finišam arī nosargāt. Finiša līniju Māris šķērsoja pirmais, uzreiz aiz sevis atstājot Vilobiju. Jāpiebilst, ka valmierietim šī bija viena no svarīgākajām uzvarām šosezon, jo šī gada Eiropas čempionam izdevās triumfēt arī ASV notiekošajās sacensībās.

Šonakt turpat Luisvillē ABA čempionāts turpināsies ar trešās dienas sacensībām, kurās startēs arī Māris Štrombergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!