Foto: AFP/Scanpix

Talantīgā Latvijas BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone, neskatoties uz smagu traumu, kas sākotnēji lika apšaubīt viņas turpmāko karjeru, ir noskaņoja pozitīvi un par savu mērķi izvirza kļūšanu par pasaules čempioni savā vecuma grupā.

Šosezon Pētersone kļuva par Eiropas čempioni "Challenge" grupā, kur sacentās starp 15 gadus vecām sportistēm. Tāpat viņai teju rokā bija Latvijas čempiones tituls, kā labad septembrī noslēdzošajā posmā Ventspilī vajadzēja vien tikt līdz finišam.

"Otrajā priekšsacīkšu braucienā piedzīvoju smagu kritienu, konkurentei uztriecoties man virsū. Tas bija ļoti straujš un uzbrūkošs manevrs, kā rezultātā pārlidoju pāri stūrei, uzreiz sajūtot šausmīgas sāpes labajā paribē. No sākuma nesapratu, kas ir noticis, jo jutu, ka ribas nav lauztas, bet sāpes bija neiedomājamas. Neatliekamās medicīnas ārsti nekavējoties rīkojās un tiku nogādāta Ventspils slimnīcā. Veicot pārbaudes, konstatēja aknas plīsumu," sarunā ar aģentūru LETA atcerējās Pētersone.

"Guļot Ventspils slimnīcā, visi bija ļoti uztraukti, jo zināja, ar ko tas var beigties," izcēla sportiste. "Noguļot piecas dienas reanimācijā, stāvoklis nepasliktinājās, un mani pārveda uz parastu palātu. Pēc divām nedēļām vel guļus stāvoklī tiku pārvesta uz mājām Cēsīs, kur jau pēc nedēļas drīkstēju piecelties kājās. Pēc pusotra mēneša viss bija saaudzis, un tagad pamazām cenšos atgriezties skolā."

"Sākumā ārsti par turpmāku sportošanu izteicās skeptiski - ka nevajadzētu vispār. Ja tomēr vēlos turpināt, vajadzētu paņemt pauzi," atklāj Pētersone. "Tagad viss ir nedaudz mainījies. Drīz būšu gatava atsākt gatavošanos nākamajai BMX sezonai. Ceru, ka pēc Jaunā gada varēšu pilnībā gatavoties. Nodarbojos arī ar distanču slēpošanu, bet šoziem daļa plānu ir atlikti. Tomēr es ceru, ka pēc Jaunā gada, februāra sākumā, aizbraukšu uz junioru un U-23 pasaules čempionātu Kazahstānā."

"Pavisam noteikti netaisos padoties un gatavošos nākamajai sezonai. Ceru, ka ies vēl labāk. Šī sezona būs ļoti svarīga, vēlos izdarīt maksimālo pirms junioru vecuma," pauž latviete. "Ir daudz, pie kā vēl piestrādāt, lai pilnībā būtu gatava gan nākamajam gadam, gan arī jau aiznākamā gada junioru grupai. Nākamā gada mērķis paliek nemainīgs - pasaules un Eiropas čempiones tituls."

Šīgada pasaules čempionātā G15 vecuma grupā Pētersone izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!