Foto: Publicitātes attēli

Vēlā sestdienas vakarā Mančesterā noslēdzās pasaules kausa pirmais posms BMX superkrosā. Par pamatsacensību uzvarētāju kļuva pasaules čempions Laims Filips, bet Edžus Treimanis lielajā finālā ierindojās augstajā ceturtajā vietā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Piektdien ar kvalifikāciju un „Time - trial" superfinālu startēja jaunā pasaules kausu sezona BMX superkrosā. Sestdienas vakarā notiekošajām pamatsacensībām, kurās startēja 64 dalībnieki, kvalificējās visi trīs Latvijas pārstāvji. Rihards Veide un Kristens Krīgers sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas braucienu, bet Treimanis startēja prestižajā „Time - trial" superfinālā. Valmierietim „Time - trial" sacensībās izdevās izcīnīt augsto trešo vietu.

Pamatsacensībās astotdaļfinālu no latviešiem pārvarēja Treimanis un Krīgers. Ceturtdaļfinālā abi mūsu sportisti startēja vienā braucienā. Šeit Treimanis finišēja otrais, bet junioram Kristenam Krīgeram, pirmo reizi iekļūstot pamatsacensībās pasaules kausu posmos, septītā vieta, kas nedeva iespēju cīnīties pusfinālā. Tajā Edžus Treimanis bija ceturtais, tādējādi iekļūstot lielajā finālā.

Šeit savu favorītu statusu izdevās apliecinātā mājiniekam un pērnā gada pasaules čempionam Laimam Filipam, kurš arī kļuva par sacensību uzvarētāju. Otrajā vietā tikmēr ierindojās austrālietis Entonijs Dīns.

Daudz sīvāka cīņa bija par trešo vietu, kuru beigās nosargāja kanādietis Tonnijs Naihaugs. Tikmēr Treimanis sīvā cīņā izkaroja sev ceturto pozīciju, kas ir viens no mūsu sportista labākajiem sasniegumiem pasaules kausos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!