Foto: F64

Edžus Treimanis sestdien Rubenē spēja apsteigt divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu cīņā par Latvijas čempiona godu BMX riteņbraukšanā.

Vispirms Latvijas čempionāta dienas ievadā Treimanis bija labākais braucienos uz laiku, aiz sevis atstājot Rihardu Veidi un Elvi Puromu.

Pēcāk pirmajā priekšbraucienu sērijā savos braucienos uzvarēja Treimanis un Veide, kuri vēlāk to atkārtoja arī pārējās divās priekšbraucienu sērijās.

Finālā Treimanis vēlreiz bez uzvaras šajās sacensībās atstāja Štrombergu, kurš bija spiests samierināties ar otro vietu, bet Veide, kurš par Latvijas čempionu kļuva pērn, finišēja trešajā pozīcijā.

Štrombergs Latvijas čempionāta sacensībās piedalījās pēc vairāku gadu pārtraukuma. Savas iepriekšējās oficiālās sacensības Latvijā viņš aizvadīja pērnā gada jūnija sākumā, kad Mežaparka trasē Rīgā risinājās Eiropas čempionāta (tagad - Eiropas līgas) posmi.
Tikmēr junioru konkurencē par valsts čempionu kļuva sacensību galvenais favorīts Kristens Krīgers.

Šīs bija pirmās oficiālās sacensības Rubenes trasē, kur ikdienā savus treniņus aizvada Latvijas vadošie elites grupas sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!