Nedēļas nogalē Madonā esošajā Smeceres sila trasē norisinājās Baltijas reģiona lielākā BMX sacensību seriāla "SMScredit.lv" BMX čempionāta sestais posms, kurā startēja 261 dalībnieks no Latvijas un apkārtējām valstīm. Elites un junioru apvienotajā grupā nepārspēts palika Edžus Treimanis, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc aizvadītajām pasaules un Eiropas čempionāta sacensībām, aizvadītās nedēļas nogalē BMX sacensību sezona pašmājās turpinājās ar "SMScredit.lv BMX čempionāta" sesto posmu. Šoreiz 261 dalībnieks no dažādiem Latvijas klubiem, kā arī citām apkārtējām valstīm pulcējās mājīgajā Smeceres sila trasē Madonā. Trase Smeceres sila sporta kompleksā izceļas ar to, ka tā ierīkota nelielā nogāzē. Tādējādi trase ir ļoti ātra, no braucējiem prasot labu fizisko un tehnisko sagatavotību.

Elites un junioru grupā 12 braucēju konkurencē priekšbraucienos sevi vislabāk apliecināja pirmo "SMScredit.lv BMX čempionāta" posmu šogad aizvadošais olimpietis Edžus Treimanis, kurš trijos braucienos izcīnīja divas uzvaras, bet vienreiz bija trešais. Viena uzvara Elvim Puromam. Tikmēr citā priekšbraucienu grupā trīs panākumus izcīnīja "Ozolēnu" kluba braucējs Kristaps Vekša. Lielajā finālā ātrākais bija "MŠA" kluba braucējs Treimanis, kuram otrajā vietā sekoja pirmās sacensības Latvijā šogad aizvadošais Elvis Puroms no "Mārupes" kluba. Tikmēr trešais palika vēl viens "MŠA" sportists Helvijs Babris. Vekša piedzīvoja neveiksmi un finišēja septītais.

B16 jauniešu grupā trasi finālā visātrāk veica valmierietis un šī gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Mikus Strazdiņš, kuram sekoja viņa galvenais konkurents Vladimirs Boltiks no Saldus un lietuvietis Lukas Šuškevičius. B15 konkurencē triumfs rīdziniekam Filipam Kristam Rozītim, kurš apsteidza lietuvieti Tomas Švab un mārupieti Emīlu Zadraku. 14 gadīgo zēnu grupā uzvaru posmā guva galvenais favorīts un Eiropas čempions Edvards Glāzers ("Tālava/ VBSS"). Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Rinalds Jānis Kārkliņš no Vecpiebalgas, kamēr trešais palika "RRS/ Rīgas Favorīts" braucējs Justs Lapiņš. Meiteņu 14+ grupā nepārspēta palika jelgavniece Vanesa Buldinska, pārspējot mārupieti Kitiju Elsti un igaunieti Ketrinu Ketteli.

13 gadīgo zēnu grupā 17 braucēju konkurencē pirmais finālā finišēja Saldus kluba "Ozolēni" braucējs Ronalds Rītiņš, otrais bija viņa kluba biedrs Niks Rožukalns, bet trešais ventspilnieks Ronalds Pommers. B12 konkurencē posma uzvara "Mārupes" braucējam Emīlam Edvardam Libertam, kuram sekoja Emīls Kaupužs un Roberts Kalniņš.

Jaunākajās grupās zēniem uzvarēja - Mārtiņš Zadraks ("Mārupe"), Salvis Garančs ("Ventspils Spars"), Kristers Oiguss ("RRS/ Rīgas Favorīts"), Markuss Ozoliņš ("RRS/ Rīgas Favorīts"), Valters Jonass ("Ozolēni) un Markuss Domorackis ("Mārupe"). Meiteņu jaunākajās grupiņās triumfēja  Vēja Baškaite, Paula Kibare ("Mītavas Kumeļi") un Luīze Pommere ("Ventspils Spars"). Tikmēr abās krūzeru grupās nepārspēti palika - Kristaps Ezītis ("Ventspils Spars") un Alvis Lānso ("Mītavas kumeļi). Ezītim uzvara arī M17+ amatieros.

Svētdien visas dienas garumā notika Smeceres sila kausa izcīņas sacensības, kurās bija vērojamas aizraujošas un spraigas cīņās. "SMScredit.lv BMX čempionāta" priekšpēdējais posms  22. augustā tiks aizadīts Vecpiebalgā.

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālais čempionāts nosaukts tā ģenerālsponsora "SMScredit.lv" vārdā. Sacensībās startēs arī "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!