Foto: Publicitātes foto

Latvijas BMX sportisti – Vineta Pētersone, Filips Krists Rozītis un Edvards Glāzers – Šveices pilsētā Aiglē sekmīgi aizvadījuši Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) centra talantu nometnes testus. Nākamajā gadā mūsu sportistiem pirms pasaules čempionāta būs iespēja piedalīties UCI talantu nometnē.

UCI sezonas laikā organizē talantu nometni perspektīvajiem BMX riteņbraucējiem no dažādiem pasaules reģioniem. Ar mērķi noteikt nometnes dalībnieku sastāvu 2018. gada sezonai, UCI centrā, kas atrodas Šveices pilsētā Aiglē, notika sportistu atlases testi. Tajos dalībniekiem bija sevi jāapliecina kā fiziskās sagatavotības pārbaudījumos, tā arī braukšanā pa trasi.

UCI BMX talantu nometnes testos piedalījās trīs Latvijas sportisti – šī gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļniece un Eiropas junioru vicečempione Vineta Pētersone ("Smiltenes BJSS"), Eiropas čempionāta B16 jauniešu grupā otrās vietas ieguvējs Edvards Glāzers ("Tālava/ VBSS"), kā arī "Rīgas Favorīts RRS/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centra" pārstāvis Filips Krists Rozītis.

Mūsu sportistiem testos sevi izdevās apliecināt sekmīgi. Kā Vineta, tā arī Edvards un Filips Krists, saņēma apliecinājumu par sekmīgi nokārtotiem pārbaudījumiem. Nākamajā sezonā visiem trim Latvijas BMX braucējiem būs iespēja piedalīties Aiglē notiekošajā UCI BMX talantu nometnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!