Foto: AFP/Scanpix

Par Latvijas "SMScredit.lv BMX čempionāta" priekšpēdējā posma, kas risinājās Smiltenē, uzvarētāju sestdien kļuva Rihards Veide.

Latvijas čempionāta piektajā posmā piedalījās 216 dalībnieki un "Pro Open" grupā finālbraucienā jau no pirmajiem metriem galvenais favorīts Veide pārņēma vadību, tiekot pie panākuma.

Savukārt sīvā cīņā par otro vietu Elvis Puroms apsteidza Jāni Ērgli.
No favorītiem šajā posmā uz starta nestājās Edžus Treimanis, Toms Mankus, Kristens Krīgers, Klāvs Lisovskis un Kristaps Vekša.

"Pirmie divi priekšbraucieni izdevās ļoti labi, bet pēdējais un arī finālbrauciens bija ar vairākām kļūdām," pēc sacensībām izteicās Veide.

"Smiltenē nebija viens no maniem sīvākajiem konkurentiem Toms Mankus. Trase ir diezgan specifiska, jo tā ir salīdzinoši maza, bet ar asiem tramplīniem.

Sezonas turpinājumā startēšu pašmāju sacensībās, no kurām svarīgākās būs Latvijas čempionāts Valmierā."

B16 grupā jauniešiem uzvaru Smiltenē izcīnīja Kristaps Virskulis, kurš apsteidza savu sīvāko konkurentu Viesturu Ceplīti. Tikmēr iespaidīgs kritiens norisinājās B15 grupas finālā, kurā cieta uzreiz septiņi no astoņiem finālistiem. Uzvaru šeit izcīnīja Helvijs Babris. Meiteņu 14+ grupā pie panākuma tika Vineta Pētersone, M17+ grupā kārtējā uzvara Kristapam Konrādam, bet krūzeros triumfēja Žaks Jaunbrālis un Kristaps Ezītis.

"SMScredit.lv BMX čempionāta" pēdējais, sestais, posms 7.septembrī norisināsies Valmieras pievārtē esošajā "SCO Centrs" trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!