Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Riteņbraukšanas sacensību organizatoru asociācija (AIOCC) savā kongresā vienbalsīgi noraidījusi Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) piedāvātās "World Tour" reformas, vēsta ārzemju mediji.

UCI vēlējās komandām izsniegt "World Tour" licenci uz trim gadiem, kamēr tagad tās tiek piešķirtas uz vienu sezonu, kā arī izveidot 10 punktu prasību sarakstu, sākot ar antidopinga līdz finansiālajiem kritērijiem, kas izsauca nopietnu pretreakciju.

Vienīgais, kam piekrīt AIOCC, ir braucēju samazināšana komandās "Grand Tours" sacensībās līdz astoņiem, bet citās lielākajās sacensībās - līdz septiņiem, lai izvairītos no masu kritieniem.

Sacensību rīkotāju lēmums ir sarūgtinājis UCI prezidentu un reformu autoru Braienu Kuksonu, turklāt tas var radīt šķelšanos riteņbraukšanas sabiedrībā. "Amaury Sports Organisation", kas rīko "Tour de France", jau bija piedraudējuši, ka izņems savu velobraucienu no "World Tour" kalendāra, ja AIOCC reformas apstiprinās, ziņo portāls "insidethgames.biz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!