Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" trešajā posmā pirmdien vairāk nekā 20 riteņbraucēju iekļuva masveida kritienā, kas šokēja visu riteņbraukšanas sabiedrību un daudzus šī sporta veida veterānus.

Negaidītais kritiens notika mazāk nekā 60 kilometrus pirms finiša līdzenumā, kur sportisti lielajā grupā brauca diezgan lielā ātrumā. Francūzis Viljams Bonē lielajā grupā ar riteni aizķēra kāda no konkurentu riteņiem, pirmais piedzīvojot kritienu. Tad sekoja "ķēdes reakcija", jo aizmugurē braucošie lielā ātrumā nespēja izvairīties no sadursmes, un pēc mirkļa viens pēc otra gaisā uzlidoja riteņi.

No kritiena nespēja izvairīties viens no "Tour de France" favorītiem Fabians Kančelara, kurš gan posmu nobrauca līdz galam. Tomēr vēlāk viņa pārstāvētā vienība "Trek Factory Racing" paziņoja, ka titulētajam braucējam jāizstājas no sacensībām. Ārsti riteņbraucējam konstatējuši divu skriemeļu plīsumus, un šie savainojumi neļauj viņam trupināt sacensības.

Vissmagāk incidentā cieta Bonē, kuru uz nestuvēm nogādāja ātrās palīdzības mašīnā un uzreiz aizveda uz slimnīcu. Pēc kritiena ar lauztu plaukstas kaulu no sacensībām izstājās Saimons Džeranss, bet Derils Aimpijs ar lauztu atslēgas kaulu posmu nobrauca līdz galam, tomēr tad paziņoja par izstāšanos. Tāpat sacensības vairs neturpina Toms Dumolins un Dmitrijs Kozončuks. Visticamāk, ka pirms nākamā posma uz starta neizies vēl daži sportisti, kuri cieta šajā kritienā.

Pēc kritiena sacensības uz laiku tika apturētas, lai mediķi varētu sniegt palīdzību un kritienā iekļuvušie varētu sadzīt rokā lielo grupu. Taču ar to trešā posma "lāsts" nebija beidzies, jo dažus kilometrus pirms finiša līkumā lielā ātrumā riteni nenovaldīja Romāns Kreicigers, kurš izbrauca no trases un piedzīvoja kritienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!