2. septembrī Siguldā notiks gada lielākais velo notikums Latvijā – 28. Riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kuram jau reģistrējušies vairāk nekā 3000 aktīvās atpūtas cienītāju. Oficiāli kļuvis zināms, ka velobraucienā piedalīsies virkne augsta līmeņa bijušo profesionāļu, tostarp "Parīze – Rubē" velobraucienā uzvarējušais beļģis Jenss Marī Vampjērs, informēja organizatori.

ienības velobrauciens jau no tā pirmsākumiem aizvadītā gadsimta trīsdesmitajos gados ir lielākie tautas riteņbraukšanas svētki, kas pulcē dažādu paaudžu, tautību un dzimuma cilvēkus, kuru mērķis ir vienoties kopīgiem braucieniem pa skaistajiem Latvijas ceļiem un takām.

Lai iepazīstinātu plašāku sabiedrības daļu ar šī gada Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena jaunumiem, ceturtdien Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notika pasākumam īpaši veltīts ieskaņas pasākums.

Vienības velobrauciena ilggadējais rīkotājs Igo Japiņš: "Sveicu ikvienu Latvijas iedzīvotāju ar mūsu valsts lielāko velo svētku tuvošanos. Organizatoru komanda ir sarūpējusi distances gan rūdītiem sportistiem, gan arī amatieriem, uzņēmumu kolektīviem, dabas baudītājiem un retro velo cienītājiem. Pēc vairāku gadu pārtraukuma varam lepoties, ka Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu apmeklēs arī vairāki pasaules slaveni riteņbraucēji. Kā viens no viņiem būs prestižā viendienas velobrauciena "Parīze – Rubē" uzvarētājs Jenss Marī Vampjērs. Aicinu ikvienu valsts simtgadi atzīmēt kopā ar mums, piedaloties lielajos velosvētkos!"

Turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, arī šogad Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens būs vienotā ritmā ar "Latvijas dzelzceļu", kas pēdējos gadus saņēmis balvu kā kuplākais uzņēmumu kolektīvs. VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš: "Sports – tā ir kustība, un kustība nozīmē virzību uz priekšu, virzību uz mērķu sasniegšanu. Tā ir arī "Latvijas dzelzceļa" filozofija. Līdz ar to arī mēs labprāt iesaistāmies šajos sporta svētkos, kas kļuvuši par ilggadēju tradīciju." Arī šogad līdzīgi iepriekšējiem gadiem VAS "Latvijas dzelzceļš" tiks pārstāvēts kuplā skaitā ar gandrīz 300 dalībnieku komandu."

Vienības velobrauciena ieskaņas pasākumā piedalījās arī aizvadītajā nedēļā Eiropas čempionātā sekmīgi startējušais šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš Latvijas gada lielākajā velo notikumā startējis astoņas reizes. Mūsu profesionālais riteņbraucējs atzīst, ka Vienības velobrauciens ir lieli svētki, jo vienkopus pulcējas gan profesionāļi, gan amatieri, gan tie, kuri uz velo uzkāpj vien dažas reizes gadā.

Šajā gadā Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā ikviens aicināts izvēlēties starp kādu no četrām distancēm – "LDZ" Tautas (37 km), Retro velo tūrisma (33 vai 22 kilometri), "Latvijas Valsts mežu" MTB (39 km) vai Sporta šosejas braucienu (102 km). Tradicionāli tiks noteikti ne tikai ātrākie sportisti, bet arī stilīgāk tērptie, ekskluzīvāko velosipēdu īpašnieki, vecākie dalībnieki, kuplākie uzņēmumu un pašvaldību kolektīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!