Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas riteņbraucējs Bredlijs Viginss no "Sky Procycling" komandas sestdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" priekšpēdējā, 19.posmā.

Tādējādi brits praktiski nodrošinājis karjerā pirmo uzvaru "Tour de France" kopvērtējumā.

Sestdien sportisti aizvadīja 53,5 kilometrus garu posmu ar atsevišķu startu, Viginsam distanci pabeidzot stundā četrās minūtēs un 13 sekundēs.

Minūti un 16 sekundes no uzvarētāja atpalika viņa tuvākais sekotājs arī kopvērtējumā - tautietis un komandas biedrs Kristofers Frūme. Savukārt trešais bija spānis Luiss Leons Sančess no "Raboban" komandas.

Tādējādi pārliecinošu līderpozīciju kopvērtējumā pirms pēdējā posma saglabā Viginss, kurš Frūmi tagad apsteidz par trim minūtēm un 21 sekundi.

Savukārt trešajā vietā esošais itālis Vinčenco Nibali ("Liquigas-Cannondale") līderim zaudē sešas minūtes un 19 sekundes.

Velobrauciens noslēgsies svētdien ar 120 kilometrus garu 20.posmu, kurā tradicionāli sacensību līderi vairs necīnās par vietām, veicot pārbraucienu uz tūres finiša vietu.

Kā ziņots, dopinga lietošanā šīgada "Tour de France" laikā pieķerts pazīstamais Luksemburgas riteņbraucējs Franks Šleks, kurš pārstāv "RadioShack-Nissan" komandu.

Velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!