Foto: Reuters/Scanpix
Francijas riteņbraucējs Tomā Voklērs no "Europcar" komandas trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 16.posmā.

Līdz ar to pagājušā gada kopvērtējuma ceturtās vietas ieguvējs Voklērs tika pie otrās uzvaras šī gada sacensību posmos, jo iepriekš viņš bija ātrākais desmitajā posmā.

197 kilometrus garās distances noslēgumā Voklērs finišēja lepnā vientulībā, jo otro vietu izcīnījušais dānis Kriss Ankers Serensens ("Saxo Bank-Tinkoff Bank") no uzvarētāja atpalika par minūti un 40 sekundēm.

Savukārt trešais finišēja Spānijas sportists Gorka Isagirre Insausti no "Euskaltel - Euskadi" vienības, kurš uzvarētājam zaudēja jau trīs minūtes un 22 sekundes.

Visi trīs kopvērtējuma favorīti finišēja septiņas minūtes vēlāk, tāpēc situācija galvgalī nemainījās.

Pārliecinošu līderpozīciju saglabā Lielbritānijas riteņbraucējs Bredlijs Viginss no "Sky Procycling" vienības, kurš savu tuvāko sekotāju tautieti un komandas biedru Kristoferu Frūmi apsteidz par divām minūtēm un piecām sekundēm.

Savukārt trešajā vietā esošais itālis Vinčenco Nibali ("Liquigas-Cannondale") līderim joprojām zaudē divas minūtes un 23 sekundes.

Velobrauciens noslēgsies svētdien.

Velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!