Foto: Publicitātes foto
Šīs nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" risināsies jau septītais "LNK Boxing fight night" šovs, kura laikā ringā tiks aizvadītas 13 cīņas, informē rīkotāji.

Līdz ar divām cīņām par WBO jostām un vienu cīņu par IBF Starpkontinentālo jostu šajā šovā būs iespēja redzēt 13 cīņas dažādās svara kategorijās. "LNK Boxing fight night" šovā cīņu sporta līdzjutējiem būs iespēja baudīt ne vien augstvērtīgas boksa, bet arī vienu MMA un divas kikboksa cīņas. Uz boksa šovu Latvijā ieradīsies sportisti no 13 valstīm – ringā dosies bokseri no Latvijas, Beļģijas, Spānijas, Lielbritānijas, Bulgārijas, Gvinejas, Ukrainas, Baltkrievijas, Polijas, Francijas, Argentīnas, Venecuēlas un Krievijas.

Vakara nozīmīgākās būs trīs titula cīņas. Prognozējams, ka par "vakara naglu" kļūs cīņa par pirmā vidējā svara WBO jostu – par to ringā cīnīsies Krieviju pārstāvošie sportisti Ismails Iļjevs un Konstantīns Ponomorajovs, kurš pazīstams ar iesauku "Talants". Principiālo cīņu bija paredzēts aizvadīt Krievijā jau šā gada martā, tomēr dažādu apstākļu dēļ šī 12 raundu cīņa tika pārcelta uz Rīgu. Abu sportistu karjerās ir tikai uzvaras un neizšķirtas cīņas. Ponomarjovs, kurš trenējas Kalifornijā un pēdējos 8 gadus sekmīgi iegūst titulus gan Krievijā, gan ASV, ir aizvadījis 33 sekmīgas cīņas bez zaudējumiem, savukārt Iļievs guvis uzvaras 10 cīņās, bet vienā cīņā saņēmis neizšķirtu vērtējumu.

Tikpat neprognozējama solās būt cīņa IBF starpkontinentālo vieglā svara jostu. Šajā cīņā vienā ringa stūrī būs Venecuēlas sportists Ismaels Barroso, kurš pasaulē zināms kā nokautu meistars, jo no 23 profesionālā boksa cīņām 19 viņš ir uzvarējis ar nokautu. Tikai vienā uzvarētā mačā Barroso aizvadīja visus raundus, vienā cīņā bijis neizšķirts, bet divas reizes viņš ringu atstājis kā zaudētājs. Viena no šīm cīņām bija pirms diviem gadiem titulcīņa pret britu bokseri Entoniju Krolu - Barroso zaudēja septītajā raundā ar nokautu.

Venecuēlas boksera pretinieks būs Krievijas sportists Isa Čaņijevs, kurš WBO reitingā ir piektajā vietā pasaulē, bet IBF sarakstos ir desmitais. Uzvaras gadījumā viņš abos rangos kļūs par otro numuru, pretendējot uz cīņu par pirmo vietu savā svara kategorijā.

Savukārt trešā desmit raundu cīņa par titulu norisināsies starp Krievijas sportistu Arturu Akavovu un Gonsalo Koriju no Argentīnas. Akavovu pēc 2016. gada cīņas ar WBO čempionu Billiji Džo Saundersu daudzi dēvē par "aplaupīto", jo pēc neviennozīmīga tiesnešu lēmuma uzvara tika atdota Saundersam, kaut gan daudzi eksperti par faktisko uzvarētāju dēvēja tieši Krievijas bokseri. Akavova pretinieka Korija kontā ir 12 uzvaras un viens zaudējums. Akavovam šajā cīņā ir nepieciešama uzvara, lai viņš atkal ringā varētu tikties aci pret aci ar Saundersu.

Boksa vakarā savu devīto cīņu profesionālajā boksā aizvadīs "LNK Boxing" sportists Jevgeņijs Aleksejevs, kura pretinieks būs francūzis Gabriels Lekorosnjē. Aleksejevs savulaik bijis gan Latvijas čempions kikboksā, gan Baltijas čempions K-1 cīņās un Eiropas kausa ieguvējs "muay thai" cīņā. Aleksejevs līdzšinējās astoņās profesionālajās boksa cīņās guvis astoņas uzvaras, sešas no tām ar nokautu.

Latvijas boksa līdzjutējiem labi pazīstamais "LNK Boxing" pārstāvis Andrejs Pokumeiko aizvadīs sešu raundu cīņu pret Krievijas eksčempionu vidējā un pussmagajā svarā Konstantinu Piternovu, bet smagsvars Milans Volkovs savā otrajā profesionālajā cīņā stāsies pretī baltkrievu bokserim Aleksandram Nahaičikam.

Vēl boksa vakarā Daugavpils bokseris Ivans Levickis aizvadīs sešu raundu cīņu pret ukraiņu bokseri Volodimiru Matvijčuku, bet Varams Vardanjans stāsies pretī bulgāram Ļubenam Todorovam. Vēl "LNK Boxing fught night" tiks aizvadīta astoņu raundu cīņa starp Lielbritānijas sportistu Luteru Kleju un Beļģijas bokseri Žanu Pjēru Habimanu, bet vienīgo cīņu starp Latvijas sportistiem aizvadīs Romans Seredjuks un Maksims Ogurcoss.

Cīņu vakarā ringā kāps un cīņu pēc MMA noteikumiem aizvadīs Latviju pārstāvis Daniks Vesnenoks, kurš trīs 5 minūšu raundos centīsies pieveikt Polijas pārstāvi Azamatu Mustafajevu. Savukārt pēc kikboksa noteikumiem tiks aizvadītas divas cīņas – starp pašmāju sportistu Jāni Ziediņu un spāņu sportistu Endiju Karteru, kā arī starp Latvijas kikbokseri Stasu Makarenko un Gvinejas kikboksa speciālistu Huanu da Krusu.

"LNK Boxing fight night" sestā šova fotogalerija
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!